Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Tro på Nvidia vender retur - Fedex og Rivian på himmelflugt

26/6 14:21

Chipkæmpen Nvidia er fortsat det helt store dyr på savannen, når man taler aktier, og det amerikanske selskab påvirker endnu engang stemningen på markedet onsdag.

Her er der igen tro på fremgang for aktien, der tirsdag gjorde et lille comeback efter svære dage. Så sent som i sidste uge kunne Nvidia lade sig krone som verdens største selskab, men efterfølgende begyndte investorerne at hente gevinster hjem, hvilket sendte aktien ned.

Onsdag er det med til at sikre et spinkelt plus til futuren for det teknologitunge Nasdaq-indeks, der stiger 0,1 pct. Omvendt falder Dow Jones-futuren med 0,2 pct., mens S&P 500-futuren taber 0,1 pct.

- Nvidias volatilitet har påvirket markedsstemningen, men vi mener, at den strukturelle investeringscase for kunstig intelligens forbliver intakt, siger Mark Haefele, investeringchef hos UBS Global Wealth Management, ifølge Bloomberg News.

Volatiliteten har dog også på ny fået investorer til at sætte spørgsmålstegn ved de helt tunge aktiers betydning for bredere indeks.

Tirsdag steg det brede S&P 500-indeks med 0,4 pct., ligesom Nasdaq vandt frem med 1,3 pct., mens Dow Jones derimod satte sig 0,8 pct.

NVIDIA SKAL OP IGEN

Tirsdag i sidste uge var chipkæmpen Nvidia på toppen. Aktien lukkede som verdens mest værdifulde børsnoterede selskab med en markedsværdi på 3335 mia. dollar.

Efter en enkelt helligdag i USA onsdag blev Nvidia imidlertid ramt af et pludseligt og voldsomt udsalg, som på tre handelsdage frem til lukketid mandag reelt sendte aktien i korrektion - et fald på mindst 10 pct. - da den dykkede 23 pct. og skar knap 430 mia. dollar af sin værdi.

Tirsdag vendte stemningen så igen, og aktien vandt frem i kølvandet af et solidt rygstød fra investeringsbanken Morgan Stanley, der ser stor efterspørgsel efter selskabets populære AI-chips.

Onsdag holder det ved, og aktien stiger 2 pct. på det amerikanske formarked efter et plus på 6,8 pct. dagen forinden.

WHIRLPOOL OP PÅ RYGTER - RIVIAN PÅ HIMMELFLUGT

Den amerikanske hårde hvidevareproducent Whirlpool stiger 18,7 pct. i formarkedet efter rygter om et muligt bud fra Bosch.

Tre anonyme kilder fortæller til Reuters, at Bosch overvejer et bud. En af kilderne oplyser, at Bosch også har henvendt sig til potentielle rådgivere med sine overvejelser. Selskabet ønsker dog ikke at kommentere.

Whirlpool har gennemgået en større restrukturering i de senere år, hvor den europæiske forretning er blevet lagt ind i et nyt selskab, som kontrolleres af tyrkiske Arcelik. Samtidig har Whirlpool solgt sin forretning i Mellemøsten og Afrika.

Aktien Rivian eksploderer samtidig med et plus på 41,6 pct. i formarkedet onsdag. Det sker efter nyheden om et samarbejde med tyske Volkswagen, som vil investere op mod 5 mia. dollar i et samarbejde med den amerikanske elbilproducent.

GENERAL MILLS SKUFFER

Den amerikanske fødevareproducent General Mills skuffer med sit salg i det forskudte fjerde kvartal samt forventningerne for det nye regnskabsår

Det falder i dårlig jord hos investorerne, der i onsdagens formarked sender aktien ned med 4,5 pct.

Selskabet, der er kunde hos danske Novonesis, landede i fjerde kvartal et organisk omsætningsfald på 6 pct., hvilket skuffer i forhold til analytikernes forventning på et dyk på 3,3 pct. Her skuffer blandt andet fødevaresalget i Nordamerika og kæledyrssegmentet.

FEDEX I KURSHOP

Den amerikanske transportkoncern Fedex ligger til et massivt kurshop, når Wall Street åbner senere onsdag.

Det er drevet af den positive prognose for 2024/25, som koncernen leverede tirsdag aften. Her ventes et justeret overskud per aktie i intervallet mellem 20 og 22 dollar, hvilket er et nøk over buddet fra analytikerne på Wall Street ifølge Bloomberg News på 20,85 dollar.

Aktien stiger 14,7 pct. i det amerikanske formarked.

.\\˙ MarketWire