Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Kursfald i varierende grad præger hele regionen

27/6 06:32

De asiatiske aktiemarkeder er præget af generelle kursfald torsdag.

Stigende obligationsrenter på baggrund af nervøsitet over inflationen breder sig inden fredagens vigtige amerikanske inflationsmåling i form af kerneprisindekset for personligt forbrug, PCE Core, der er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsindikator og som vil være retningsgivende for obligationsmarkedet.

Samtidig trækker store kursfald i den amerikanske chipproducent Micron Technology ned i de teknologirelaterede papirer.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,5 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikerer en negativ åbning i New York med kursfald i de tre store aktieindeks på 0,3-0,4 pct., når markedet starter handlen senere på dagen.

I Tokyo smitter det amerikanske eftermarked af på de mange tech-aktier. Samtidig er der gevinsthjemtagning oven på tre positive dage på Tokyobørsen.

- Det japanske marked starter med fald efter tre dage med betydelige stigninger, siger analytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo ifølge AFP.

Nikkei-indekset dropper 1,0 pct., og Topix-indekset viger 0,4 pct.

Også de kinesiske aktier ligger under for den generelle negative stemning.

I Hongkong dropper Hang Seng indekset 1,9 pct., mens Shanghai Composite ligger med et fald på 0,9 pct., og CSI 300 med et minus på 0,7 pct.

I Taipei viger Taiex-indekset 0,49 pct., Kospi-indekset i Seoul falder 0,5 pct., mens Singapores Strait Times er eneste positive indeks med en stigning på 0,2 pct.

Børsen i Sydney står til at lukke med et tab i ASX-indekset på 1,0 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-1,0
Topix-0,4
Hongkongs Hang Seng-1,9
China Shanghai Composite-0,9
China CSI 300
-0,7
Taiwan Taiex-0,4
Sydkoreas Kospi-0,5
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI+0,2
Sydney ASX 200-1,0

.\\˙ MarketWire