Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Investorerne fægter i blinde med blandede markeder til følge

2/7 06:32

De asiatiske aktiemarkeder ligger stærkt blandede tirsdag morgen.

Investorerne forsøger at finde fodfæste, men uden nye makroøkonomiske data fægtes der i blinde, og handlen hænges op på udviklingen i de globale renter og valutakursforskydninger.

Markedet i Hongkong åbnede med trompetfanfarer, da udvikling mandag skulle indhentes, men investorerne er siden blevet mere forsigtige og de indledende gevinster er halveret.

Samtidig retter markedsdeltagerne fokus mulighederne for flere støtteforanstaltninger fra det kommende centrale politiske ledermøde i Beijing.

Den kinesiske præsident, Xi Jinping, sagde inden weekenden, at kommunistpartiet planlægger at gennemførte store reformer, hvilket indikerer, at den økonomiske genopretning står højt på dagsordenen efter den seneste tids vaklende økonomiske opsving.

- Investorerne håber på, at den kinesiske regering vil udløse flere foranstaltninger for at sætte skub i økonomien, siger chefstrateg, siger chefstrateg Vasu Menon fra OCBC i Singapore til Bloomberg TV.

Hongkongs Hang Seng-indeks stiger 0,4 pct. Samtidig er der et plus i Shanghai Composite på 0,1 pct., mens CSI 300 ligger med et fald i samme størrelsesorden.

I Tokyo er der begejstring over en svækket yen, der giver medvind til de eksportorienterede virksomheder.

MitsubishiUFJ Financial Group, Daiichi Sankyo og Toyota bidrager alle til en stigning i Nikkei-indekset på 0,4 pct., mens Topix-indekset efter en stigning på det dobbelte ligger tæt på rekordniveau.

I Taipei og Seoul er der gevinsthjemtagning. Taiex-indekset falder 0,8 pct., hvilket også gælder Kospi-indekset.

Singapores Strait Times ligger til gengæld med en gevinst på 0,5 pct., mens børsen i Sydney står til at lukke med et tab i ASX-indekset på 0,6 pct.

MSCI Asia Pacific Index åbnede tirsdag med en stigning på 0,4 pct., men er siden faldet tilbage til et marginalt plus.

De amerikanske aktiefutures indikerer kursfald i New York senere på dagen med drop på 0,2-0,4 pct. i de store aktieindeks.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,4
Topix+0,8
Hongkongs Hang Seng+0,4
China Shanghai Composite+0,1
China CSI 300
-0,1
Taiwan Taiex-0,8
Sydkoreas Kospi-0,8
Indiens BSE Sensex+0,3
Singapores STI+0,5
Sydney ASX 200-0,6

.\\˙ MarketWire