Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Lane: Inflationstal vil ikke give nyt om prispres

2/7 08:24

Inflationen ventes at være på vej ned i eurozonen, men det er ikke nødvendigvis nok til at sikre endnu en rentenedsættelse ved det kommende rentemøde. Det er heller ikke nok til at overbevise beslutningstagerne i Den Europæiske Centralbank om, at det underliggende prispres er aftaget.

Det mener Philip Lane, der er bankens cheføkonom, ifølge Bloomberg News.

Han læner sig op ad nylige meldinger fra ECB-chef Christine Lagarde, der har kaldt det meget usandsynligt, at centralbanken igen sænker renten i juli, efter at renten i juni blev sat ned for første gang siden 2019.

I stedet skal de udvise tålmodighed og sikre, at inflationen fortsat bevæger sig mod centralbankens målsætning på 2 pct.

- Vi vil stadig have spørgsmål i forhold til inflationen i serviceydelser, siger Philip Lane til Bloomberg.

Serviceinflationen er særligt interessant, fordi den dækker over vækst i lønudgifter, som har stor betydning for prisudviklingen.

Forbrugerpriserne i eurozonen ventes i juni at være steget 2,5 pct., som dermed vil være en aftagende inflation fra 2,6 pct. måneden inden.

.\\˙ MarketWire