Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Økonomer: Europæisk inflation går langsomt mod målet mens kerneinflation holder ved

2/7 11:29

Inflationen i eurozonen bevæger sig i den rigtige retning med ro på både energi- og industriområdet. Til gengæld skaber servicepriserne stadig udfordringer for kerneinflationen.

- Inflationen i eurozonen bevæger sig kun ganske langsomt mod målet. Inflationen falder ikke lige så hurtigt som ønsket, og derfor kommer renten ikke lige så hurtigt ned, som den kom op, siger Allan Sørensen, der er cheføkonom i Dansk Industri, i en kommentar.

- Priserne på energi og industriprodukter er faldet til ro, men der er stadig store udfordringer med servicepriserne. Servicepriserne er samlet set steget med over 4 pct. i løbet af det seneste år, fortsætter han.

Inflationen i eurozonen aftog i juni til 2,5 pct. fra 2,6 pct., viser en foreløbig opgørelse tirsdag. Det var helt som ventet af økonomerne ifølge Bloomberg News.

Til gengæld var kerneinflationen, der fraregner prisudviklingen på energi, tobak, alkohol og fødevarer, uændret på 2,9 pct. i juni, hvor der ellers var ventet et fald til 2,8 pct.

Kerneinflationen er "det store hår i suppen" for Den Europæiske Centralbank, ECB, mener Sydbanks cheføkonom, Søren Kristensen, der også peger på lønstigninger i eurozonen som en udfordring.

- Her må det også give en panderynke eller to hos ECB, at den største af de tyske fagforeninger i form af IG Metall forlanger lønstigninger på 7 pct. til næste år, siger han og tilføjer, at selv hvis det ikke gennemføres, vil en lønstigning på 3,5 pct. også være i høj.

Forventningen hos Sydbank er fortsat, at ECB vil nedsætte renten i år i september og december med samlet 75 basispoint for hele 2024. Første rentesænkning blev gennemført i juni.

.\\˙ MarketWire