Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: ISS er agterlanterne i halvsurt marked

2/7 11:33

Efter en fin start på ugen er markedet vendt rundt tirsdag, hvor ISS trækker mest ned i eliteindekset, C25, oven på et skidt regnskab fra servicekoncernens franske rival Sodexo.

Samlet er der dog pres på et lille flertal af eliteaktierne, herunder ugens foreløbige store vindere A.P. Møller-Mærsk og DSV. De strøg begge til vejrs mandag, efter at Mærsk trak sig fra budprocessen om den tyske transportkoncern DB Schenker.

C25-indekset ligger midt på dagen 0,3 pct. lavere i 1965,54 efter en stigning mandag på 0,9 pct.

- DB Schenker-processen var den altoverskyggende historie i går, men i dag er der ikke meget nyt.

- Stemningen er let negativ også ude i Europa. Vi kom fint nok i gang i går, men i dag trækker markedet sig lidt, siger Lars Hytting, chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning.

FRANSK RIVAL TRÆKKER ISS MED NED

Helt i bunden af C25 ligger ISS 2,4 pct. lavere i 118 kr. oven på et skuffende regnskab for andet kvartal fra franske Sodexo, der falder over 5 pct. på børsen i Paris.

Også Ørsted ligger 2,2 pct. lavere i 367,90 kr. Der er tilsyneladende ikke nyt fremme.

Desuden falder Mærsk med 0,9 pct. til 12.750 kr. målt på B-aktien. Nedturen følger dog en stigning på godt 6 pct. mandag, da Mærsk trak sig fra budprocessen om den tyske transportkoncern DB Schenker, og derved undgik et opkøb til et trecifret milliardbeløb, som analytikere vurderer ville øge risikoen i Mærsk.

DSV, der til gengæld ventes at kunne høste store synergier ved et opkøb, falder 0,5 pct. til 1137,50 kr. efter en gevinst på over 7 pct. madag.

CARLSBERG FÅR LØFTET ANBEFALING

I toppen af C25 stiger Rockwool med 2,3 pct. til 2890 kr. tilsyneladende uden bagvedliggende nyt.

Carlsberg har fået nyt fra Morningstar, der har løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold". Kursmålet for aktien fastholdes imidlertid på 970 kr., så den nye anbefaling skyldes formentlig mest af alt, at kursen på bryggeriaktien siden slutningen af april 2024 er faldet fra 943 kr.

Tirsdag middag handles Carlsberg-aktien 0,7 pct. højere i 849,80 kr.

Blandt sidepapirerne er der rift om Chemometec, der har offentliggjort en række foreløbige salgstal for regnskabsåret 2023/24.

Hertil kommer positiv omtale i Børsen, der skriver, at analytikere spår, at aktien vil stige efter en gevaldig nedtur siden toppen i 2021.

Selskabet, der laver celletællere, stiger 10 pct. til 332,20 kr.

.\\˙ MarketWire