Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pandoras aktiekurs går under 1000 kr. for første gang i fem måneder

2/7 14:53

Der er sommerudsalg lige nu - og umiddelbart ser det ud til, at aktierne i Pandora er ramt af det samme.

For første gang siden den 1. februar ligger smykkeselskabets aktiekurs under 1000 kr. Tirsdag falder aktien - for fjerde dag i træk - med 2,3 pct. til 985,40 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

Det kan dog være fremtiden, der tynger aktien. For siden 1. januar er prisen på sølv steget med over 26 pct., og prisen på guld ligger næsten 13 pct. højere end i starten af januar.

- Det kan være de høje priser på metal, der tynger aktien. Ikke at det betyder noget her og nu - men fortsætter priserne med at være høje, kan det få betydning i 2025, siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Det er Pandoras politik at afdække - eller hedge - mindst 70 pct. af de forventede sølv- og guldkøb i løbet af de næste 12 måneder. Så derfor vil smykkeselskabet blive ramt af højere priser på et eller andet tidspunkt:

- Og bliver priserne på guld og sølv i det høje leje, de ligger i nu, så vil det formentlig presse bruttomarginen, siger senioranalytikeren.

- Så det bliver interessant at følge, hvordan Pandora vil imødegå de høje priser, siger han.

KURSEN UNDER 1000

Sidste år trak Pandora fra alt og alle i toppen af C25-indekset, og smykkeselskabet lykkedes med næsten at fordoble børsværdien. Det skete efter et år med tre opjusteringer, en opdatering af strategien Phoenix, og et indtog på markedet for diamanter.

Samlet steg aktien inklusive udbytter med 96,3 pct. til slutkursen fredag før nytår på 933,20 kr. Og aktien har i år sat flere rekorder. Den seneste er fra den 14. marts, hvor en smykkeaktie kostede 1179,50 kr.

Er en aktiekurs under 1000 kr. det rette leje?

- Nu har jeg jo en købsanbefaling for aktien - men jeg synes ikke, at der er noget, der taler for aktiekursen, at aktiekursen skal ligge der. Hverken på pengestrømmene eller på multiplerne.

- Og så har vi set et relativt stærkt vækstmomentum de mange sidste mange kvartaler i et relativt svært marked, påpeger Søren Løntoft Hansen.

.\\˙ MarketWire