Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsks topchef advarer om "massive" konsekvenser fra angreb i Det Røde Hav

2/7 15:36

De fortsatte angreb mod skibe nær Det Røde Hav vil have en "massiv påvirkning" på fragtindustrien i andet kvartal.

Det fortæller Mærsks administrerende direktør, Vincent Clerc, ifølge Bloomberg News.

Angrebene på skibene i Det Røde Hav har fået fragtselskaberne til at omlægge ruten til i stedet at gå syd om Afrika. Det har løftet fragt- og charterraterne.

Det er houthi-bevægelsen, der i solidaritet med Hamas har beskudt skibe, der gennem Det Røde Hav sejler til Israel.

Konflikten i området tiltog for et par uger siden, da bevægelsen sank et kommercielt skib, hvilket har skabt forstyrrelser i forsyningskæderne i de kommende måneder, fortalte Vincent Clerc til Mærsks kunder ved en onlinebegivenhed i sidste uge, viser en transskribering på selskabets hjemmeside ifølge Bloomberg News.

- I dag er alle skibe, der kan sejle, og alle skibe, der tidligere ikke blev anvendt til fulde i andre dele af verden, blevet indsat for at forsøge at fylde huller, sagde Vincent Clerc.

De højere priser på fragt fik Mærsk til tidligt i juni at opjustere sine forventninger for året. En længerevarende konflikt kan betyde, at omkostningsstigningerne kan forankre sig, mener Vincent Clerc.

- Jo længere det står på, jo mere forankrede vil omkostningerne blive, sagde han sidste uge ifølge Bloomberg News.

- Vi ved endnu ikke, præcis hvor stor en del af omkostningerne, vi kan indhente, og i hvor lang tid. De højere rater, vi ser lige nu, er af midlertidig karakter, fortsatte han.

Når situationen i Det Røde Hav normaliseres, vil Mærsk igen sejle gennem Suez-kanalen via Det Røde Hav, lyder meldingen fra topchefen.

.\\˙ MarketWire