Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk dykker efter præsident Biden kræver lavere priser på Wegovy og Ozempic

2/7 15:39

Den amerikanske præsident, Joe Biden, vil have prisen på Novo Nordisks bedst sælgende lægemidler sænket.

Det er blandt andet priserne på Novos vægttabsmiddel Wegovy og Ozempic mod type 2-diabetes, der skal sættes ned.

Det skriver præsidenten i et debatindlæg i mediet USA Today.

- Hvis Novo Nordisk og andre medicinalselskaber nægter at sænke priserne i vores land og dermed stoppe for grådigheden, vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at ende det for dem, skriver Joe Biden i en klumme i avisen, hvor Bernie Sanders, der blandt andet er formand for Senatets sundhedskomite, er medunderskriver.

Inden udtalelsen ramte Bloomberg News, der citerer USA Today, lå Novo med et fald på aktiekursen på 0,4 pct. Aktien er tirsdag eftermiddag ved 15.30 faldet 2 pct. til 984,50 kr. og blev en overgang handlet så lavt som 970,50 kr.

Og Joe Biden og Sanders' tonefald er da også skarpt:

- Novo Nordisk tager urimeligt høje priser for disse receptpligtige lægemidler af den amerikanske befolkning. Hvis din læge ordinerer dig en GLP-1, kan priserne på Ozempic og Wegovy være op til flere gange højere end priserne i Canada, Tyskland, Danmark og andre store lande. Det er uacceptabelt, skriver han.

Han og Sanders påpeger dog i klummen, at det ikke kun er danske Novo, det gælder:

- Eli Lilly opkræver også urimeligt høje priser for Mounjaro, et lægemiddel med lignende helbredseffekter som Ozempic. Prisen er cirka 1100 dollar om måneden, fremgår det.

Aktien i det amerikanske medicinalselskab falder 1,6 pct. efter kommentarerne.

Det er ikke første gang, at Bernie Sanders og Joe Biden kritiserer de høje priser på medicin i USA. Det sker jævnligt, at amerikanske politikere slår på tromme for lavere medicinpriser.

Samtidig nærmer præsidentvalget sig, konstaterer chefhandler i Danske Bank, Mads Zink.

- Jeg synes, at det er en hård reaktion i markedet, for vi vidste, at der ville komme sådan noget i den amerikanske valgkamp, og vi ved også, at det vil ske igen. Det er lidt en gratis omgang for politikerne at mene, at Wegovy, eller insulinpriserne skal ned. Det har vi hørt i tidligere valgkampe, siger Mads Zink til MarketWire.

Han peger på, at investorerne nok skal vænne sig til, at medicinpriser bliver et tema fra tid til anden i valgkampen.

Om ikke andet vil emnet igen dukke op til efteråret.

Topchef i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, har således indvilget i frivilligt at vidne i det amerikanske Senats sundhedskomite den 24. september om priserne på Ozempic og Wegovy.

.\\˙ MarketWire