Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Feds Powell byder økonomisk udvikling velkommen - men der skal mere til

2/7 16:37

Den seneste økonomiske udvikling i USA indikerer, at inflationen er på vej mod målet hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Der skal dog flere beviser på, at økonomien arter sig, til, før centralbankchef Jerome Powell vil skrue renterne ned.

Det siger han ifølge Bloomberg News ved den årlige centralbankkonference i Sintra, Portugal.

- Fordi den amerikanske økonomi er stærk, og arbejdsmarkedet er stærkt, har vi muligheden for at tage os god tid og gøre det rigtigt, siger Jerome Powell i en paneldebat ved konferencen.

- Og det er, hvad vi har tænkt os at gøre, fortsætter han.

Hvor længe Federal Reserve vil afvente udviklingen, vil Jerome Powell dog ikke sige.

I sidste uge viste inflationstal i form af PCE-kerneprisdeflatoren for maj, at forbrugerpriserne på årsbasis steg 2,6 pct. og dermed aftog fra niveauet på 2,8 pct. måneden før. Samtidig var stigningstakten for måneden på 0,1 pct. det laveste i seks måneder.

Udviklingen "indikerer, at vi er på vej tilbage i en disinflationær retning", siger Jerome Powell ifølge Bloomberg News.

- Hvad, vi ønsker at se, er mere data som det, vi har set for nylig, tilføjer han.

Federal Reserve har et mål om en inflation på omkring 2 pct.

Beslutningstagerne i centralbanken ønsker dog større tillid til, at inflationen vil nå målet, før en lempelse af pengepolitikken vil finde sted. I dag har Federal Reserve en rente på 5,25-5,50 pct.

.\\˙ MarketWire