Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens obligationer: Lille rentefald oven på inflationsrapport

2/7 17:03

Et lille rentefald holdt ved tirsdag, hvor investorerne umiddelbart ikke fik grund til at reagere heftigt på ellers imødesete inflationstal fra eurozonen.

Den tiårige danske rente sluttede 1 basispoint lavere i 2,59 pct.

Dagens vigtigste statistik - forbrugerprisindekset fra eurozonen - viste, at inflationen helt som ventet aftog til 2,5 pct. i juni mod 2,6 pct. i maj.

Til gengæld skuffede kerneinflationen, der fraregner priser på energi og fødevarer, med en stigning på 2,9 pct. sammenlignet med samme måned året forinden. Her var ventet en stigningstakt på 2,8 pct. ifølge Bloomberg News.

Samlet set vil Den Europæiske Centralbank formentlig glæde sig over, at inflationen overordnet tager et lille skridt ned mod målsætningen på 2 pct., men også ærgre sig over, at kerneinflationen hænger fast på 2,9 pct., vurderer Sydbanks cheføkonom Søren Kristensen.

Han venter, at ECB's beslutningstagere nu vil holde øje med inflationen i servicesektoren, der er relativt høj, samt de kommende lønforhandlinger.

- Her må det også give en panderynke eller to hos ECB, at den største af de tyske fagforeninger i form af IG Metall forlanger lønstigninger på 7 pct. til næste år. Selvom de sjældent får, hvad de starter med at forlange, så kan selv en lønstigning på 3,5 pct. vise sig at være til den høje side, skriver Søren Kristensen i et notat.

Fra USA kom tirsdag eftermiddag en mindre overraskelse i form af en statistik for ledige stillinger i USA. Den viste, at amerikanske arbejdsgivere søgte 8,14 mio. nye medarbejdere i maj, mens økonomer ifølge Bloomberg News havde ventet 7,946 mio. stillinger.

.\\˙ MarketWire