Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danskerne kastede kærligheden efter amerikansk teknologiaktie i juni

2/7 17:54

AI-bølgen skyllede ind over danskerne i juni, hvor teknologigiganten Nvidia toppede listen over mest købte aktier.

Lige efter fulgte Novo Nordisk, mens også den amerikanske memeaktie Gamestop var at finde blandt de foretrukne papirer.

Det viser en opgørelse fra Saxo Bank for den forgangne måned.

Forklaringen på Nvidias topscoring er ifølge bankens investeringsstrateg Oskar Barner Bernhardtsen den massive mediedækning af Nvidia.

- Mediedækningen af aktiens stigning det sidste stykke tid har været kolossal, og da mange ønsker at komme med på "AI-toget", inden det er "for sent", har det også betydet, at rigtige mange af Saxo Banks danske kunder har købt op i aktien i juni, skriver han i en meddelelse.

Netop af den grund påpeger strategen også, at man som investor bør passe særligt på, hvis man overvejer at investere i Nvidia.

- Når alle skal "ind ad den samme dør", kan det også betyde, at der kan vente store uventede kursfald forude, formaner Oskar Barner Bernhardtsen.

På andenpladsen i juni lå Novo Nordisk, og det er første gang, at medicinalgiganten ikke er at finde helt i toppen.

Herefter fulgte Vestas, Zealand Pharma, Genmab, Carlsberg og Bavarian Nordic, inden den danske stime blev afbrudt af memeaktien Gamestop.

Gamestop nød nemlig meget omtale i juni, da storinvestoren Keith Gill - også kendt som "Roaring Kitty" - vendte tilbage efter flere års tavshed og sendte aktien godt i vejret, inden medvinden igen fortog sig.

Der er dog tale om ren spekulation, skriver investeringsstrategen, der kalder aktien for "meget risikabel".

Nederst i top ti var Ørsted og Torm. Sidstnævntes placering forklares med, at selskabet netop er blevet indlemmet i det danske eliteindeks C25, og det har givet ekstra opmærksomhed.

.\\˙ MarketWire