Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vilde udsving for tysk it-firma efter planer om børsnotering af AI og Cloud-forretning

3/7 11:10

Det tyske it-firma Northern Data har haft nogle vilde dage på børsen i Frankfurt.

Mandag og tirsdag steg aktien over 40 pct., efter at Bloomberg News med henvisning til unavngivne kilder kunne fortælle, at selskabet overvejer at udskille sine enheder inden for kunstig intelligens og cloud computing og børsnotere den selvstændigt i USA.

Derfor har koncernen henvendt sig til potentielle finansielle rådgivere, som kan hjælpe med processen, lød det fra Bloomberg.

En børsnotering af forretningsområderne, kaldet Taiga inden for AI og Ardent inden for cloud computing, vil muligvis kunne opnå en markedsværdi på 10-16 mia. dollar, og en handelsdebut vil muligvis kunne ske i første halvår af 2025.

Northern Data kunne sandsynligvis også frasælge en minoritetspost til institutionelle investorer forinden en børsnotering.

Hvis vurderingen står til troende, kan der herfra være lagt op til noget af en gevinst for Northern Datas ejere, for aktien i Northern Data, som leverer løsninger til betaling med kryptovaluta og infrastruktur software til blockchain-løsninger, har en samlet markedsværdi på 1,36 mia. euro.

Efter de seneste dages kursstigninger slår aktien onsdag imidlertid bak. Ved 11-tiden er den faldet 10,6 pct. til 29,50 euro, men før historien hos Bloomberg var kursen 23,10 euro.

.\\˙ MarketWire