Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Nvidia, Samsung og Xping

5/7 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

NVIDIA TJENER 12 MIA. DOLLAR PÅ AI-CHIPS I KINA I ÅR TRODS AMERIKANSK KONTROL

Nvidia er godt på vej til at sælge chips beregnet til kunstig intelligens til en værdi af 12 mia. dollar i Kina i år. Det er på trods af den amerikanske eksportkontrol, der har bremset virksomhedens forretning på et af verdens største halvledermarkeder. (NVIDIA TO MAKE $12BN FROM AI CHIPS IN CHINA THIS YEAR DESPITE US CONTROLS)

TESLA-BILER OPTAGET PÅ KINESISK LOKALREGERINGS KØBSLISTE FOR FØRSTE GANG

Teslas elbiler er for første gang blevet optaget på en kinesisk lokalregerings liste over elkøretøjer, der kan købes af offentlige, parti- og regeringsgrupper. Tesla er den eneste udenlandsk ejede bilproducent blandt de 10 bilmærke på listen hos den østlige provins Jiangsu. (TESLA CARS PUT ON LOCAL CHINESE GOVERNMENT’S PURCHASE LIST FOR FIRST TIME)

AMAZON SKAL BYGGE 1,3 MIA. DOLLAR AUSTRALSK ”FORSVARSSKY”

Amazons cloud-service har vundet en kontrakt med den australske regering om at bygge tre datacentre til sikker deling af information med allierede til 2 mia. australske dollar. Koncernen leverer allerede cloud computing-tjenester til den amerikanske og britiske regering. (AMAZON TO BUILD $1.3BN AUSTRALIAN DEFENCE CLOUD)


WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

SAMSUNG ELECTRONICS FORVENTER STIGNING I OVERSKUD I ANDET KVARTAL

Samsung Electronics forudsiger en stigning i indtjeningen i andet kvartal, hvilket tyder på, at koncernens halvlederforretning fortsætter det stærke opsving efter en vending i første kvartal. Den sydkoreanske teknologigigant ser en foreløbig næsten 16-dobling af indtjeningen. (SAMSUNG ELECTRONICS EXPECTS SURGE IN SECOND-QUARTER PROFIT)

BMW HÅBER AT VÆRE DEN STABILE MIDTE I ELBIL-USIKKERHEDEN

Tyske BMW holder fast i de planlagte investeringer for en batteridreven fremtid, men fastholder også de konventionelle benzindrevne rødder. Efterhånden som salget af elbiler falder, og bilproducenterne revurderer deres investeringer og strategier, er BMW overbevist om sin beslutning om at investere kraftigt i, hvad de stadig ser som et vækstområde, mens de fortsat er fortalere for forbrændingsmotorer. (BMW HOPES TO BE A STEADY HAND AMID EV UNCERTAINTY)

SAKS-EJER KØBER NEIMAN MARCUS MED HJÆLP FRA AMAZON

Moderselskabet til Saks Fifth Avenue har indgået en aftale om køb af rivalen Neiman Marcus for 2,7 mia. dollar. Det skaber et kraftcenter inden for luksusdetailhandel med appel til velhavende kunder – alt sammen med lidt hjælp fra Amazon.com, der får en minoritetsandel i det nye selskab. (SAKS OWNER TO BUY NEIMAN MARCUS, WITH HELP FROM AMAZON)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

STERLING STYRKES OG AKTIEMARKEDET ER OPTIMISTISK DA LABOUR LØBER MED SEJREN

Pundet styrkes, og FTSE 100 står til at åbne højere efter exit-meningsmålinger indikerer et stort flertal til Labour i parlamentsvalget. Med den politisk uro, som har ramt andre udviklede økonomier, kan det enorme flertal gøre Storbritannien til en politisk sikker havn for investorerne. (STERLING UP AND MARKETS OPTIMISTIC AS LABOUR ROMPS HOME)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

TYSKE BILFABRIKKER ER BANGE FOR IMPORTTOLD PÅ KINESISKE BILER

Bilindustrien slår alarm: Importtold på kinesiske elbiler træder i kraft fra fredag, hvilket gør adgangen til det europæiske marked sværere. Industrigiganter som VW, BMW og Mercedes advarer om en handelskrig og dens konsekvenser. (EIN SCHUTZ, DEN NIEMAND WILL)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

WELTSPAREN-OPERATØR ØNSKER AT BLIVE BØRSNOTERET I 2025

Indlåns- og investeringsplatformen Raisin, der står bag Weltsparen, taler med investeringsbanker om en børsintroduktion. Det kan blive den største børsnotering af et tysk fintech-selskab nogensinde. Drøftelserne er stadig på et tidligt stadie, og den præcise tidsplan afhænger af udviklingen på markederne. (BETREIBER VON WELTSPAREN WILL 2025 AN DIE BÖRSE – GRÖßTER DEUTSCHER FINTECH-IPO ALLER ZEITEN)


THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

SVAG YEN GIVER SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER STORE PROBLEMER

Mens større eksportdrevne virksomheder har nydt godt af den svage japanske valuta, kæmper de mindre og mellemstore virksomheder med stigende råvare- og energipriser, viser en undersøgelse fra Japan Chamber of Commerce and Industry. (WEAK YEN INFLICTS MAJOR DAMAGE TO SMALL AND MIDSIZE BUSINESSES, SURVEY SAYS)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

XPENGS AEROHTL PRISSÆTTER DEN FØRSTE FLYVENDE BIL TIL 200.000 DOLLAR

Xpeng AeroHT, der er datterselskab af den kinesiske elbilproducent Xpeng, sætter prisen på den første flyvende bil til omkring 200.000 dollar, og levering forventes at starte i slutningen af næste år. Virksomheden planlægger at masseproducere den flyvende bil i de kommende to år med et mål om at sælge 5000 enheder. (XPENG’S AEROHT AFFILIATE TO PRICE FIRST FLYING CAR AT US$200,000)

.\\˙ MarketWire