Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Tysk chipudstyrsproducent toppede i rødt Stoxx 600

5/7 17:46

De europæiske aktiebørser tog en negativ drejning sidst på eftermiddagen fredag, efter at nøgletal fra USA viste tegn på en opblødning på jobmarkedet og sendte renterne ned.

Dagens slutresultat for det brede europæiske Stoxx 600-indeks var et fald på 0,2 pct. efter fald i syv af de 11 undersektorer.

Energi klarede sig dårligst med et fald på 1,2 pct., mens finans fulgte efter med et fald på 0,7 pct.

Faldet i markedsrenterne efter de amerikanske jobtal var derimod med til at løfte ejendomsaktierne, der som sektor steg 0,8 pct.

I indekset toppede tyske Aixtron, som er underleverandør til halvlederindustrien, med en stigning på 18,6 pct. efter meldingen om en noget stærkere ordreindgang i andet kvartal, end analytikerne havde regnet med.

I London var der en behersket reaktion på torsdagens valgresultat og klare sejr til Labour og partiets leder Keir Starmer, der overtager posten som ny britisk premierminister.

Valgresultatet gav dog et pænt løft til de britiske boligbyggere, da Labour i sit valgprogram har lovet at sætte gang i boligbyggeriet ved at reformere landets planlægningssystem.

Boligbyggefirmaerne Persimmon, Vistry Group, Barratt, Taylor Wimpey, Berkeley Group, Bellway og Redrow steg mellem 1,1 og 3,3 pct.

Det ledende britiske FTSE 100-indeks faldt imidlertid 0,6 pct. som følge pres på finans- og energisektorerne, som fylder meget i indekset.

.\\˙ MarketWire