Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aviser med Nordea, ISS og Mærsk

8/7 06:32

BØRSEN

NORDEA RISIKERER HVIDVASKBØDE PÅ 6,5 MIA. KR. OG EN RETSSAG, DER KAN RAMME OMDØMMET

Bankers brud på hvidvaskregler ordnes praktisk talt altid ved forlig. Men Nordea og det danske politi står så langt fra hinanden - især i forhold til bødestørrelsen - at sagen nu går i retten. (Forside, side 4)

DEN "MEST UNDERVURDEREDE AKTIE" ER STEGET 2 PCT. PÅ TO ÅR

Det var med udsigt til et meget attraktivt afkastpotentiale, at ISS-aktien blev udpeget for to år tilbage. Siden da har kursfesten ladet vente på sig. (Side 9)

FLEKSIBEL PENSION ER FARLIGT FOR ØKONOMIEN MENER PENSAM

Det er for farligt at lave om på et pensionssystem, der stadig er under opbygning, advarer direktør. Arbejdsgivere afviser. (Side 10)

BØRSKANDIDAT I MODVIND MEN SKIFTE PÅ VEJ

2023 gav et fald i indtjeningen for biotekselskabet Nordic Bioscience. Men kunderne begyndte i efteråret at bestille på et hidtil udset niveau. Det er i stort omfang er lange kontrakter, hvor meget lidt blev udført i 2023. (Side 11)

VÆKST I PLANTEBASERET MAD - MEN LANG VEJ ENDNU

De meget omtalte plantebaserede fødevarer udgør efter et par års nedtur igen 2 pct. af detailmarkedet. (Side 12)

VESTFYEN BRYGGERI LEVERER REKORDSTORT UNDERSKUD

Bryggeriet Vestfyen har stået over for en række historisk svære år, men er optimistisk om fremtiden, der forventes at kaste et overskud af sig allerede i 2025. (Side 13)

SVÆRT ANDET HALVÅR VENTER NORDENS STORBANKER

Lav udlånsvækst og faldende renteniveauer er begyndt at presse de store nordiske banker på bundlinjen, der ifølge UBS vil vise en faldende tendens i andet kvartal. Banken har mest fidus til Danske Bank. (Side 15)

UKENDT AKTIETYPE KAN SIKRE DIG RENTEAFKAST SOM PÅ OBLIGATIONER

Et alternativ til investering i obligationer kan give noget af det bedste fra to verdner, men er ikke uden risici. Og kursudsvingene kan være store. (Side 16-17)

BERLINGSKE BUSINESS

MÆRSK TABTE KAMPEN OM TYSK KÆMPE OG SIDDER MED UBRUGTE MILLIARDER

Mærsk har opgivet at købe tyske DB Schenker. I stedet kan logistikselskabet ende hos DSV, som om få år kan være Danmarks største virksomhed. Mærsk skal til gengæld finde ud af, hvad der skal ske med milliarder af kroner, som var øremærket til opkøbet i Tyskland. (Forside, side 8)

GLOBALE AKTIER SPURTER OP - MEN EKSPERT ADVARER MOD FARTBLINDHED

Der har været fart på de globale aktiemarkeder i årets første halvår. Flere steder har aktierne endda sat rekord. Spørgsmålet er, om det kan fortsætte. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SKATTEMINISTER SKRUER PÅ NY DIESELAFGIFT INDEN DEN OVERHOVEDET ER INDFØRT

SVM-regeringen har forklaret om en ny dieselafgift, at ramte bilejere vil blive kompenseret. Nu sættes beløb på rabatten for den enkelte bilejer. (Side 20)

STORT DANSK LANDBRUG I SLOVAKIET EFTERFORSKES FOR SVINDEL MED EU-MIDLER

En gruppe fremtrædende danskere ejer et stort landbrug i Slovakiet, der bliver efterforsket for millionsvindel med EU-midler. (Side 22)

ANTALLET AF NYE STRØMFORBRUGERE ER NÆSTEN FORDOBLET PÅ FÅ ÅR

Elektrificeringen af det danske samfund har for alvor fået fart på. Netselskaberne meddeler historisk høj interesse for at komme på elnettet, og mængden af nytilsluttet forbrug er blevet næsten fordoblet på få år. (Side 23)

.\\˙ MarketWire