Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Carlsbergs milliardopkøb er trolden op af æsken på ellers stille aktiedag

8/7 08:30

Der var lagt op til en stille dag på kontoret uden skemasatte nyheder på aktiemarkedet mandag, men nu har Carlsberg overtaget scenen med købet af den britiske drikkevarekoncern Britvic.

Dermed går der lidt skår i sommerferiestemningen i det danske aktiemarked, der som altid ellers kører med lav volumen i juli, mens de fleste udenlandske markeder, inklusiv det amerikanske, kører for fuldt blus indtil august.

Ud over Carlsberg byder dagens nyheder primært på ændringer i kursmål, hvor blandt andet Mærsk og Vestas har været gennem analytikernes regneark.

Indikationerne fra udlandet peger i let positiv retning. Det brede amerikanske S&P 500-indeks lukkede med en stigning fredag på 0,5 pct., og så godt som hele stigningen kom efter dansk lukketid.

Men den amerikanske S&P-indeksfuture peger mod en negativ åbning i New York på 0,2 pct. senere på dagen, mens den tyske DAX-future, der anses som en god indikator for det danske aktiemarked, stiger knap 0,1 pct. mandag morgen.

De asiatiske markeder har startet ugen i let positiv retning, men med stor divergens mellem de enkelte børser.

Det danske C25 -indeks lukkede fredag med et mindre fald på 0,1 pct. til 1978,74.

CARLSBERG I BRITISK OPKØB FOR 29 MIA KR

Carlsberg ser ud til at få fingre i den britiske drikkevarekoncern Britvic, som det danske bryggeri længe har været varm på.

For bestyrelsen i Britvic har i sinde at anbefale aktionærerne at stemme for det bud på 3,3 mia. pund, eller omkring 29 mia. kr., som Carlsbergs har fremsat mandag morgen.

Det kommer dog til at koste aktionærerne det løbende aktietilbagekøbsprogram, der suspenderes for at finansiere handlen.

Carlsbergs B-aktie faldt fredag 0,7 pct. til 837,40 kr.

A.P. Møller - Mærsk var fredagens store tabet med et drop på hele 5,2 pct. og en bundplacering i eliteindekset C25.

Nu har britiske Barclays set nærmere på værdisætningen og løftet kursmålet til 10.700 kr. fra 8150 kr. Det er dog stadig et godt stykke under den nuværende kurs og Barclays fastholder da også den negative anbefaling "undervægt".

Mærsk B faldt 5,2 pct. fredag til 12.315 kr.

Vindmøllekoncernen Vestas har fået sænket kursmålet med 10 kr. til 265 kr. af tyske Berenberg. Den tyske privat- og investeringsbank fastholder anbefalingen "outperform".

Vestas lukkede fredag i 163,90 kr. efter en stigning på 0,4 pct.. og dermed er der masser af potentiale i aktien ifølge banken.

ZEALAND SÆNKET HOS CARNEGIE

Zealand Pharma har redet med på fedmebehandlingsbølgen og er steget kraftigt gennem de seneste måneder. Nu sænker Carnegie anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb", mens der til gengæld skrues op for kursmålet, der nu lyder på 945 kr. mod hidtil 830 kr.

Zealand Pharma sluttede sidste uge med en stigning fredag på 1,1 pct. til 949 kr.

Carnegie har også set nærmere på B&O og det resulterer i en løftet anbefaling til "køb" fra "hold", Samtidig øges kursmålet til 12 kr. fra 10 kr.

B&O lukkede fredag i 9,21 kr. efter et fald på 0,1 pct.

H+H STOPPER PRODUKTION PÅ BRITISK FABRIK

Porebetonselskabet H+H har stoppet produktionen på selskabets fabrik i Borough Green i Storbritannien midlertidigt.

De britiske myndigheder har fundet et forhold på fabrikken, der bryder sikkerhedsstandarderne, hvilket har medført, at datterselskabet H+H UK Limited fået frataget certificering under den gældende lovgivning med øjeblikkelig varsel.

Fabrikken står for cirka 15 pct. af H+H's samlede omsætning.

H+H aktien steg 2,0 pct. fredag til en slutkurs på 103,20 kr.

Kabelkoncernen NKT kan se på et løftet kursmål hos Barclays, der nu anser 522 kr. som en potentiel kurs mod hidtil 484 kr.

Barclays holder dog fast i den negative anbefaling "undervægt" af aktien, der lukkede i 618,50 kr. fredag efter et drop på 1,4 pct.

.\\˙ MarketWire