Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg-topchef: Køb af Britvic skal understøtte vækstplan og styrke Pepsi-partnerskab

8/7 09:42

Carlsberg ser store vækstmuligheder i sit opkøb af læskedrikskoncernen Britvic.

Samtidig vil aftalen bringe det danske bryggeri tættere med Pepsico, som Carlsberg nu samarbejder med i syv lande.

Det fortæller Jacob Aarup-Andersen, der er administrerende direktør i Carlsberg, til MarketWire.

Carlsberg kommer til at betale mere end 29 mia. kr. for Britvic, eller hvad der svarer til 1315 pence per aktie i den britiske læskedrikskoncern.

Det er tredje bud fra Carlsberg, der tidligere har budt både 1200 og 1250 pence per aktie. Den endelige pris på 1315 pence er dog stadig en god handel for Carlsberg og for Britvic, mener Jacob Aarup-Andersen.

- Vi har opnået en pris, som vi mener er stærk i forhold til den værdiskabelse, vi kommer til at lave for vores aktionærer - både det strategiske og det finansielle fit, fortæller topchefen.

Britvics forretning tæller foruden sin egen læskedriksportefølje også en licensaftale med Pepsi. Med købsaftalen er Carlsberg nu Pepsis største europæiske partner med samarbejder i syv lande - og mulighed for mere, fortæller Jacob Aarup-Andersen.

- Pepsi har været meget åben det sidste års tid om, at de gerne vil have færre og større partnere på læskedriksfronten, og derfor er vi i samtale med Pepsi omkring andre markeder.

Forhandlingerne omhandler markeder, hvor Carlsberg i forvejen har en stærk position på ølfronten, da der er "masser af synergier" at hente gennem køb af råvarer samt for produktionen og distributionen, fortæller topchefen.

Carlsberg og Pepsi har nu partnerskaber i England og Irland efter opkøbet af Britvic og dertil Norge, Sverige, Schweiz, Laos og Cambodja.

VIL INDFRI POTENTIALE I BRITVIC

Carlsberg ser et stort uindfriet potentiale i Britvic, og derfor vil bryggeriet investere i både salgsstyrken og på markedsføringsfronten.

- Med en øget salgsstyrke kan vi øge momentum - også fordi vi kan udnytte Carlsbergs distributionsnetværk. Kombinationen af de to salgsstyrker kan skabe rigtig meget værdi, siger Carlsberg-direktøren.

Britvic har foruden licensaftalen med Pepsi også sin egen portefølje af læskedrikke, heriblandt Robinson's, Aqua Libra og lemonaden R. White's - en portefølje, som Carlsberg ser stort potentiale i uden for England.

Det oplyses ikke, hvor meget Carlsberg kommer til at investere i at udvide Britvics salgsstyrke. Jacob Aarup-Andersen slår dog fast, at investeringsomkostningerne ikke vil påvirke bundlinjen.

.\\˙ MarketWire