Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg bud på Britvic var lavere end frygtet vurderer Citi

8/7 10:09

Carlsberg har fået godkendt sit tredje bud på læskedrikskoncernen Britvic for over 29 mia. kr.

Det sender mandag aktien i vejret, da købsprisen i sidste ende er lavere, end aktionærerne havde frygtet, efter at rygterne om Carlsbergs interesse i Britvic spredte sig for nogle uger siden, vurderer Citi.

Samtidig har Carlsberg købt sin partner Marston's ud af sin engelske forretning.

- Selv om Carlsberg har hævet buddet fra de initiale 1250 pence til 1290 pence plus 25 pence i udbytte, er det meget mindre end frygtet. Derudover betyder Carlsbergs køb af de resterende 40 pct. i Carlsberg Marston's joint venture, at koncernen nu håber på at realisere synergier for 100 mio. pund over de næste fem år, skriver Citi.

- Som et resultat heraf ventes opkøbet at skabe en positiv midt-encifret værdiskabelse i første år og tocifret i andet, fortsætter notatet.

Carlsberg betaler 206 mio. pund for den resterende andel i Marston's. Det vil gøre Carlsberg i stand til at skabe en fuldt integreret og skalerbar øl- og læskedriksforretning i Storbritannien, vurderer Citis analytikere.

Den danske bryggerikoncern stiger mandag 4,1 pct. til 871,40 kr.

Aktiekursen er dog stadig væsentligt under niveauet, før købsinteressen i Britvic blev offentligt kendt. Dengang faldt aktien 9,3 pct. fra 946,80 kr. til 858,60 kr.

.\\˙ MarketWire