Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Franske aktier sendes op efter sejr til venstrefløjen

8/7 10:36

Det franske aktiemarked kan mandag drage et lettelsens suk over afgørelsen på det franske parlamentsvalg søndag.

Selv om det ikke lykkedes nogen af parterne at sikre et absolut flertal, var der tale om en langt mindre fremgang til højrefløjspartiet National Samling, der ellers fik massiv vælgeropbakning ved valget til Europa-Parlamentet.

Søndag var det i stedet den franske venstrefløj, der høstede flest stemmer fra franskmændene, mens præsident Emmanuel Macrons koalition Ensemble fik næstflest.

Lettelsen kan ses i det franske eliteindeks, der efter halvanden times tid stiger 0,5 pct. De franske aktier blev nemlig sendt på lidt af en deroute, da Emmanuel Macron efter fremgangen til National Samling udskrev nyvalg.

- Det var selvfølgelig en stor overraskelse, men når du ser på markedsreaktionen, er den tenderende flad. Der er intet klart flertal i nationalforsamlingen og intet flertal til den ydre venstrefløj, siger Nicolas Forest, der er investeringsdirektør i Candriam, i et interview med Bloomberg TV.

- Macron bør finde en ny koalition mellem centrum og centrum-venstre, men det er ikke dramatisk.

En venstrefløjsregering er dog ikke ensbetydende med, at Emmanuel Macrons kvaler er overstået, vurderer Danske Banks seniorstrateg Sofie Manja Eger.

Hun vurderer, at Emmanuel Macron og venstrefløjspartierne må indgå kompromisser for at få gennemført politik. Det kan begrænse udgiftsstigningerne for den franske regering, da det kan blive sværere at få vedtaget forslag.

.\\˙ MarketWire