Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Carlsberg i sprudlende humør mens Mærsk trækker eliteindeks ned

8/7 11:35

Carlsberg har forhøjet buddet på den britiske læskedriksproducent Britvic. Og det kvitterer investorerne med ved at sende aktien i toppen af eliteindekset.

Modsat synker rederikoncernen Mærsk til bunds og falder for tredje handelsdag i streg. Og faldet er med til at trække eliteindekset, C25, i rødt.

- Ser vi ude i Europa, så har der spredt sig et lettelsens suk efter det franske valg. Herhjemme er Mærsk dog synderen, der trækker eliteindekset ned, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel i Artha Kapitalforvaltning.

Midt på mandagen ligger C25 med et marginalt fald på 0,02 pct. til indeks 1978,38.

CARLSBERG VIL KØBE BRITISK SELSKAB OG SLØJFE AKTIETILBAGEKØB

Carlsberg ser ud til at få fingre i den britiske drikkevarekoncern Britvic, som det danske bryggeri længe har været varm på. For bestyrelsen i Britvic har i sinde at anbefale aktionærerne at stemme for det bud på 3,3 mia. pund, eller omkring 29 mia. kr., som Carlsbergs har fremsat mandag morgen.

Det kommer dog til at koste aktionærerne det løbende aktietilbagekøbsprogram, der suspenderes for at finansiere handlen.

Aktien ligger i toppen af eliteindekset mandag middag med et plus på 3,1 pct. til 863,20 kr. efter at være faldet mere end 9 pct., da det forrige bud blev kendt.

- Allerede dengang blev et sløjfet aktietilbagekøbsprogram indregnet. At prisen ikke blev højere får aktien til at sige i dag, siger Lars Hytting.

MÆRSK I BUND

A.P. Møller-Mærsk fortsætter takterne fra i fredag og er i bunden af eliteindekset. Britiske Barclays har set nærmere på værdisætningen og løftet kursmålet til 10.700 kr. fra 8150 kr. Det er dog stadig et godt stykke under den nuværende kurs og Barclays fastholder da også den negative anbefaling "undervægt".

- Man kigger fortsat på raterne - og futures her virker en smule vakkelvorne. Vi har set det før, og det er lidt som om, man i forhold til Mærsk har smidt alt i tombolaen - og så er det lidt tilfældigt, om man trækker et grønt eller et rødt lod, siger Lars Hyttig, der påpeger, at problemerne omkring Det Røde Hav fortsat er intakt.

Mærsk B falder 4,6 pct. til 11.470 kr. mandag efter et fald på 5,2 pct. fredag.

ANALYSENYT TIL FLERE

Zealand Pharma stiger 0,5 pct. til 952,50 kr. på trods af, at selskabet har fået sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" af Carnegie, der til gengæld løfter kursmålet til 945 kr. mod tidligere 830 kr.

Carnegie har derimod løftet anbefalingen af B&O til "køb" fra "hold" og kursmålet med 20 pct. til 12 kr. B&O-aktien stiger 3,4 pct. til 9,52 kr.

NKT falder 0,1 pct. til 618 kr. efter at have fået løftet sit kursmål til 522 kr. fra 484 kr. hos Barclays. Den negative anbefaling "undervægt" bliver dog fastholdt.

NYT FRA H+H

H+H har midlertidigt stoppet produktionen på selskabets fabrik i Borough Green i Storbritannien. Fabrikken står for cirka 15 pct. af H+H's samlede omsætning. Det efter de britiske myndigheder har fundet brud på sikkerhedsstandarderne.

H+H falder 3,1 pct. til 100 kr.

.\\˙ MarketWire