Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Udsigt til fred i Gaza sender Mærsk-aktier 10 procent ned

8/7 13:29

Aktionærer i A.P. Møller-Mærsk har siden fredag morgen måtte se deres aktiers værdi skrumpe med knap 10 procent.

Først tabte både A- og B-aktierne næsten fem procent i løbet af fredagen, og mandag morgen er kursen faldet i samme takt.

Og selv om rederiet mandag udsendte en meddelelse om, at dårligt vejr lige nu påvirker skibsdriften omkring Afrikas sydspids, så er det ikke derfor, at investorernes tro på selskabet er dalende.

Det mener Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank, og som følger aktien tæt.

Han henviser til, at der er sket et tilsvarende fald i andre børsnoterede selskaber, der fragter containere på tværs af verdenshavene.

- Faldet skyldes formentlig udviklingen i fredsforhandlingerne mellem Hamas og Israel.

- Der er forlydender om, at Hamas er villig til at droppe sin betingelse om, at Israel skal sige ja til et endegyldigt stop for krigen.

- Det kan tolkes derhen, at en fredsaftale rykker tættere på, og det kan i givet fald betyde, at det igen bliver sikkert at sejle igennem Suez-kanalen, siger Mikkel Emil Jensen.

Selv om en fredsaftale på mange måder vil være positiv, så vil en genåbning af fragtruterne igennem Suez-kanalen også betyde, at der vil blive frigivet en masse ekstra fragtkapacitet, som igen vil indvirke negativt på fragtpriserne.

Og det er i det lys, at man skal se kursfaldene, forklarer Mikkel Emil Jensen.

- Der er selvfølgelig det forbehold, at houthierne, som er ansvarlige for angrebene på skibe i Det Røde Hav, formentlig ikke er en del af fredsaftalen.

- Derfor kan det være, at de vil fortsætte angrebene. Men der er en forventning om, at de stopper, hvis Hamas og Israel afbryder krigen, siger analytikeren.

/ritzau/