Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Rekordretræte i sigte - fokus på Boeing og rekorder til Apple og Meta i sigte

8/7 14:11

Det tegner til en dag af de mere blandede, når handlen skydes i gang på Wall Street senere mandag.

Selskabsspecifikt kan det være værd at holde øje med Morphic Holding, som Eli Lilly har kastet blikket på. Og på flyproducenten Boeing, der har erklæret sig skyldig i sammensværgelse i en sag om to styrt med fly af modellerne 737 Max.

REKORDER PÅ PAUSE

Fredag var det en rekorddag til både S&P 500-indekset samt teknologitunge Nasdaq. Mandag ligger futures for S&P 500 uændret, Nasdaq falder minimalt, mens Dow Jones øger 0,05 pct.

Det var et mere afdæmpet amerikanske arbejdsmarked, der fredag fik handlerne til at tro på rentenedsættelser. Det satte en positiv stemning i gang på det amerikanske aktiemarked, der satte rekorder for anden handelsdag i træk.

Det brede S&P 500-indeks lukkede fredag med et plus på 0,5 pct., og dermed var onsdagens rekord - inden markedet lukkede torsdag for at fejre uafhængighedsdagen - slået. Også det teknologidominerede Nasdaq-indeks slog onsdagens rekordniveau efter en stigning fredag på 0,9 pct.

Her var det især Facebook-ejeren Meta, der trak indekset i vejret, da aktien - sammen med Alphabet og Apple - satte kursrekord.

Det smalle Dow Jones-indeks hang lidt i bremsen, men steg dog 0,2 pct.

NY UGE - NYE DATA

Mens mandag er en tynd en af slagsen, er der en travl uge i vente i forhold til nøgletal - blandt andet den vigtige inflationsrapport på torsdag, Federal Reserve-formand Jerome Powells taler for både Senatet og Repræsentanternes Hus, samt starten på regnskabssæsonen for andet kvartal.

I fredag viste jobrapporten en aftagende jobvækst i juni, og flere data peger på svaghed på arbejdsmarkedet. Handlerne ser nu en 70 pct.s chance for en rentenedsættelse på 25 basispoint på centralbankens møde i september i september mod 60 pct. for en uge siden ifølge CME Fedwatch, skriver Reuters.

LILLY PÅ SHOPPING

Eli Lilly er endnu engang gået på indkøb - denne gang er det Morphic Holding.

Det sender aktien i Morphic op med 76,2 pct. til 56,10 dollar per aktie i formarkedet, hvilket er tæt på Eli Lillys bud på 57 dollar per aktie i kontanter, hvilket værdisætter selskabet til en samlet pris på lige omkring 3,2 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

Med aftalen udvider Eli Lilly sin portefølje inden for autoimmune og kroniske sygdomme - nærmere bestemt i tarmen.

Aktien i Eli Lilly reagerer afdæmpet med en stigning på 0,3 pct. i formarkedet.

BOEING AFSLUTTER MAX 737-SAG

Flyproducenten Boeing har erklæret sig skyldig i sammensværgelse i en sag om to styrt med fly af modellerne 737 Max, oplyser en repræsentant fra USA's justitsministerium mandag morgen dansk tid.

Som følge af tilståelsen skal Boeing betale en bøde på 243,6 mio. dollar - knap 1,7 mia. kr.

Sagen drejer sig om styrt i henholdsvis Indonesien og Etiopien i 2018 og 2019. I alt 346 mennesker blev dræbt.

Boeing indgik allerede i 2021 forlig i sagen.

Men da justitsministeriet i maj vurderede, at flyproducenten havde opført sig i strid med forliget, blev Boeing anklaget på ny.

Aktien løftes 0,9 pct. i formarkedet.

REKORDJAGT SAT I GANG HOS META, APPLE og ALPHABET

Facebook-ejeren, Meta, fortsætter rekordjagten mandag, efter et plus til aktien på 5,9 pct. fredag til rekord.

Aktien stiger 0,6 pct. forud for handelsstart mandag.

Også Apple fortsætter de gode fredagstakter med et plus på 0,6 pct. i formarkedet efter en stigning på 2,2 pct. fredag til rekord.

.\\˙ MarketWire