Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tysk madleveringsselskab risikerer milliardbøde

8/7 16:19

Den tyske madleveringstjeneste Delivery Hero har haft en vild dag på børsen i Frankfurt mandag. Det skyldes, at selskabet fra morgenstunden advarede om, at det risikerer en bøde af EU-Kommissionen, der kan overstige 400 mio. euro, svarende til næsten 3 mia. kr., for påståede konkurrencebegrænsende aftaler.

Efter uanmeldte inspektioner udført af Europa-Kommissionen i juli 2022 og november 2023 havde Delivery Hero i regnskabet for 2023 opbygget en hensættelse til sagen på 186 mio. euro, men i meddelelsen mandag fortæller selskabet, at det har planer om at øge hensættelsen med et betydeligt beløb.

- Hensigten om at øge hensættelsen er baseret på nyligt uformelt engagement med Europa-Kommissionen og efterfølgende detaljeret analyse. Delivery Hero har til hensigt at samarbejde fuldt ud med Europa-Kommissionen, som det skete under de uanmeldte inspektioner i juli 2022 og november 2023, skriver selskabet.

Aktien i Delivery Hero faldt mandag fra åbningen i Frankfurt med op til 18 pct., men nedturen er senere blevet reduceret til et fald ved 16-tiden på 3,4 pct. til 20,30 euro.

.\\˙ MarketWire