Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aktier: Carlsberg belønnet for britisk køb mens Mærsk hang i bremsen

8/7 17:06

Carlsberg ser ud til at nappe den britiske læskedrikproducent Britvic. Og det kvitterede investorerne med ved at sende aktien op i toppen af eliteindekset.

Modsat sank rederikoncernen Mærsk til bunds og faldt for tredje handelsdag i streg. Faldet var med til at trække ned i eliteindekset, C25, der dog 0,1 pct. lavere i indeks 1976,27.

- Ser vi ude i Europa, så fortog lettelsen sig efter det franske valg. Herhjemme er Mærsk dog synderen, der trækker eliteindekset ned, siger Lars Hytting, chef for aktiehandel i Artha Kapitalforvaltning.

CARLSBERG VIL KØBE BRITISK SELSKAB OG SLØJFE AKTIETILBAGEKØB

Carlsberg har budt på den britiske drikkevarekoncern Britvic, som det danske bryggeri længe har været lun på. Og bestyrelsen i Britvic har i sinde at anbefale aktionærerne at stemme for det bud på 3,3 mia. pund, eller omkring 29 mia. kr., som Carlsbergs fremsatte mandag.

Det kommer dog til at koste aktionærerne det løbende aktietilbagekøbsprogram, der suspenderes for at finansiere handlen.

Aktien endte i toppen af eliteindekset mandag med et plus på 3,3 pct. til 865,40 kr. efter at være faldet mere end 9 pct., da det forrige bud blev kendt.

- Allerede dengang blev et sløjfet aktietilbagekøbsprogram indregnet. At prisen ikke blev sat mere op end med omkring 2 mia. kr., får aktien til at stige i dag, siger Lars Hytting.

MÆRSK I BUND

A.P. Møller-Mærsk fortsatte takterne fra fredag og endte i bunden af eliteindekset.

- Man kigger fortsat på raterne - og futures her virker en smule vakkelvorne. Vi har set det før, og det er lidt som om, man i forhold til Mærsk har smidt alt i tombolaen - og så er det lidt tilfældigt, om man trækker et grønt eller et rødt lod, siger Lars Hyttig, der påpeger, at problemerne omkring Det Røde Hav fortsat er intakt.

Britiske Barclays løftede kursmålet for aktien til 10.700 kr. fra 8150 kr. Det er dog stadig et godt stykke under den nuværende kurs, og Barclays fastholder da også den negative anbefaling "undervægt".

Mærsk B-aktien faldt 5,2 pct. til 11.680 kr. mandag efter et fald også på 5,2 pct. fredag.

ANALYSENYT TIL FLERE

Med i toppen af eliteindekset endte Bavarian og Pandora med plusser på 3,4 pct. og 1,9 pct. uden selskabsspecifikke nyheder.

Zealand Pharma faldt 0,3 pct. til 946,50 kr. i kølvandet på, at selskabet har fået sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" af Carnegie, der til gengæld løfter kursmålet til 945 kr. mod tidligere 830 kr.

Carnegie har derimod løftet anbefalingen af B&O til "køb" fra "hold" og kursmålet med 20 pct. til 12 kr. B&O-aktien gik 1,2 pct. frem til 9,32 kr.

NKT mistede 0,4 pct. på kursen til 616 kr. efter at have fået løftet sit kursmål til 522 kr. fra 484 kr. hos Barclays. Den negative anbefaling "undervægt" bliver dog fastholdt.

NYT FRA H+H

H+H har midlertidigt stoppet produktion på fabrikken i Borough Green i Storbritannien. Fabrikken står for cirka 15 pct. af H+H's samlede omsætning. Det efter de britiske myndigheder har fundet brud på sikkerhedsstandarderne.

H+H faldt 3,4 pct. til 99,70 kr.

.\\˙ MarketWire