Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Beskedne plusser til flere rekorder - Nvidia og Tesla i front

10/7 06:32

De amerikanske aktier steg igen tirsdag beskedent og satte dermed den femte rekord i træk.

Det var bankerne og de teknologitunge sektorer, som trak op, med særlige hovedroller til Nvidia såvel som Tesla, mens de cykliske sektorer omvendt hang bagerst i feltet.

Onsdag kan der blive tale om endnu en rekord eller to. Futures indikerer stigninger på omkring 0,1 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

Tirsdagens helt store begivenhed var centralbankformand Jerome Powells halvårlige vidneforklaring for Senatets bankkomité. Her understregede han, at yderligere gode inflationsdata vil underbygge bankens tillid til, at renten kan blive sænket, Han fremhævede hertil, at det også er en risiko for økonomien, hvis pengepolitikken lempes for lidt eller for sent.

Jerome Powell taler igen onsdag i Repræsentanternes Hus' udvalg for finansiel service, men inden da kommer onsdag morgen også den vigtige opgørelse over forbrugerprisernes udvikling i USA i juni.

Det brede S&P 500-indeks steg 0,1 pct. til årets 36. lukkerekord i 5576,98 indekspoint. Nasdaq gik også op med 0,1 pct. og endte ligedeles i rekord i 18.429,29 point. Dow Jones måtte derimod igen erkende, at det gamle indeks ikke helt kunne følge med, da det faldt med 0,1 pct.

- Jerome Powell er lidt dueagtig og siger, at der er styr på inflationen. Det har ikke den helt store effekt, da obligationsmarkedet er løbet lidt forud. Det gode er, at markedet ikke falder trods manglende effekt på obligationsmarkedet, siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

SKAL SIDDE I SKABET

Han hejser dog et flag for, at den forestående regnskabssæson, som starter fredag med tal fra flere af storbankerne, bliver meget vigtig.

- Man må aldrig nogensinde sælge aktier, bare fordi de er i rekord. Men man skal holde øje med, hvilke aktier man har. Nu står vi over for regnskabssæsonen, og bankerne må fredag meget gerne sætte den i skabet, men også de regionale banker den kommende uges tid.

På Wall Street har forventningen aldrig været højere til de næste 12 måneders indtjening, og langt flere analytikere har i andet kvartal hævet deres estimater end sænket dem for selskaberne i S&P 500.

- Men det kan ikke blive ved at stige, hvis ikke selskaberne leverer. De er blevet dyrere og dyrere, advarer Danske Banks investeringsekspert.

BANKER LØFTET AF POWELL

I S&P 500 var det finansaktierne, som steg mest tirsdag med 0,7 pct. trukket af bank-gruppen, der vandt 1,5 pct. Der var positivt bankfokus, efter Jerome Powell i Senatet oplyste, at et opdateret forslag til nye kapitalkrav snart vil blive lagt frem, og det ventes at forlange mindre kapitalreserver end det oprindelige på op mod ekstra 19 pct.

Ellers var der fremgang til sundhed på 0,4 pct., til cyklisk forbrug på 0,3 pct., mens it og kommunikationsservice begge steg marginalt.

I hovedindekset trak Nvidia mest op af alle med en stigning på 2,5 pct. til 131,38 dollar. Aktien nærmer sig igen sin rekord fra for to uger siden, da selskabet kortvarigt var verdens mest værdifulde, men som så faldt 13 pct.

Mandag fik AI-frontløberen da også løftede kursmål til 150 dollar fra både UBS og Wolfe Research, mens det tirsdag er Keybancs tur til at sætte sit mål op til 180 dollar mod tidligere 130 dollar.

TESLAS TI DAGE

Ligeledes inden for it steg Apple 0,4 pct., mens Microsoft omvendt mistede 1,4 pct. I det hele taget var der pres på software med fald til Servicenow på 2,9 pct., til Oracle på 3,0 pct., til Adobe på 1,6 pct. og til Salesforce på 1,9 pct.

I kommunikationsservice genfandt Meta Platforms omvendt lidt af sidste uges rytme og steg 0,1 pct.

I cyklisk forbrug sikrede Tesla sig den tiende handelsdag i rap med fremgang, da aktien vandt 3,7 pct. samtidig med nyheden om, at elbilproducenten har hævet sine priser i Europa.

Inden for finans trak USA's største bank, JPMorgan Chase, op med 1,2 pct., mens Bank of America vandt 2,0 pct.

I sundhed fortsatte Novo-konkurrenten Eli Lilly op til endnu en rekord med et plus på 1,6 pct. til 932,50 dollar.

.\\˙ MarketWire