Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Carlsberg, Nordea og Harboes

10/7 06:32

BØRSEN

SU-LOFT SPÆNDER BEN FOR ROBOTUDDANNELSE

En professionshøjskole i Kalundborg vil oprette en robotuddannelse på engelsk, som er efterspurgt af blandt andet Novo Nordisk og Ørsted. Men ansøgningen er blevet afvist, fordi loftet for optaget af udenlandske studerende er ramt. (Forside, side 6-7)

ESBJERG HAVN LÅNER KNAP 1 MIA. KR. TIL MASSIV UDVIDELSE

Havnen i Esbjerg står over for en markant opgradering for at kunne håndtere udrulningen af havvind. Det projekt går den europæiske investeringsbank nu ind og lånefinansierer. (Side 4)

USA'S CENTRALBANK HAR GJORT “BETYDELIGE FREMSKRIDT”I INFLATIONSBEKÆMPELSEN

Inflation er ikke den eneste risiko, Federal Reserve står over for. En for høj rente i for lang tid kan udløse en økonomisk nedtur. (Side 8)

STOR USIKKERHED OM BØDE TIL NORDEA VED DOM FOR HVIDVASK

Nordea står til at få en stor bøde, hvis banken bliver dømt for omfattende brud på hvidvaskregler. Men det er på forhånd stærkt usikkert, om bøden bliver på millioner eller milliarder. (Side 10)

KINESISK KONKURRENT GØR DANSKE TRENDHIMS DRIFT DYRERE

Onlinebutikken Trendhim startet i 2007 mærker fortsat, at forbrugerne er forsigtige og tror ikke på vækst før næste år. Og kinesiske Temu presser markedsføringsomkostningerne op. (Side 12)

CARLSBERGS SATS PÅ VIETNAM FORTSÆTTER

Carlsberg har længe haft fokus på at vokse i Asien, som er udråbt til at rumme det helt store vækstpotentiale. Derfor undrer det, at Carlsberg bruger 29 mia. kr. på at købe Britvic, hvis hovedmarked er storbritannien . Men opkøbet ændrer ikke på, at der fortsat investeres i Vietnam. (Side 15)

BRYGGERIET HARBOES AKTIE STIGER

Efter en årelang nedtur er Harboe-aktien pludselig steget med mere end 130 pct. i år og er dermed årets tredjemest st [1] gende aktie på Københavns Fondsbørs. (Side 16-17)

BERLINGSKE BUSINESS

EKSPERTER SER FLERE FALDGRUBER VED NOVO-FONDENS MILLIARD DONATION TIL GRØN TREPART

Novo Nordisk Fonden er ifølge eksperter med en milliarddonation rykket tættere på magtens centrum. Regeringen bekræfter, at fonden med donationen får indflydelse på regeringens )planer om omlægning af danske arealer. (Forside, side 8-9)

DSV ER SUVERÆN FAVORIT TIL TYSK KÆMPEHANDEL

Meget skal gå galt, hvis ikke DSV vinder kampen om at opkøbe den tyske transportgigant DB Schenker. Der er 85 pct. sandsynlighed for, at de ender med at have det højeste bud. (Side 9)

DØREN ER ÅBEN FOR RENTENEDSÆTTELSE I SEPTEMBER

Udfaldet af det franske parlamentsvalg fjerner en betydelig risiko fra den europæiske økonomi. Men vækstudsigterne er fortsat magre, mens inflationen er stædigt høj. Den Europæiske Centralbank (ECB) har øjnene stift rettet mod rentemødet i september. 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BALLADE OM GRØN MILLIONSTØTTE

En paragraf i den kommende støtteordning for ellastbiler kritiseres for at medføre, at mindre vognmænd ikke kan skifte til de grønnere køretøjer. (Forside, side 4-5)

LANDETS STØRSTE TØJBØRS LUKKER OG SLUKKER

Kort efter, at den danske tøjbørs Trendsales blev solgt til konkurrenten Vinted, har den nye ejer besluttet at lukke platformen helt ned. (Side 5)

REGERINGEN VIL TILGODESE DANSKE VIRKSOMHEDER I FORSVARSINDUSTRIEN

Den danske forsvarsindustri er ifølge branchen klar med løsningerne, hvis regeringen vil bruge flere penge på våben og materiel til Ukraine. (Side 9)

.\\˙ MarketWire