Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas får tysk-spansk baghjul på amerikansk havvind-marked

10/7 06:35

Det er tysk-spanske Siemens Gamesa, der fører an på det amerikanske marked for vindmøller til havvind-projekter med en næsten dobbelt så stor andel af ordre-pipelinen som danske Vestas på andenpladsen.

Det skriver Recharge News.

Siemens Gamesa har en andel på 57 pct., eller seks projekter med 7,34 gigawatt, GW, i samlet kapacitet, af de amerikanske udviklingsprojekter, som allerede har valgt leverandør, viser data fra American Clean power Association.

Danske Vestas kommer ind som nummer to med 32 pct., mens amerikanske GE Vernova er lukker leddet på tredjepladsen med 11 pct.

Vestas' andel tegnes af projekterne Atlantic Shores South 1, ejet af EDF og Shell, på 1,51 gigawatt og af Empire Wind 1, som ejes af Equinor, på 810 megawatt, MW.

Danske Ørsted har valgt Siemens Gamesa til sine projekter med navnene Sunrise Wind på 924 megawatt og Revolution Wind på 704 megawatt.

Link til original artikel (abonnement): https://www.rechargenews.com/wind/siemens-gamesa-leads-us-offshore-wind-pack-as-turbine-giants-shun-arms-race-stateside/2-1-1675068

.\\˙ MarketWire