Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Mærsk, DSV og Novonesis kan trække fokus på ventet grøn dag

10/7 08:31

A.P. Møller-Mærsk, Novonesis og Genmab kan trække fokus onsdag, hvor de tre selskaber alle har fået analysenyt. For Mærsk og Novonesis peger pilen op, mens Genmab har fået snittet kursmålet til.

DSV og de rygtede opkøbsplaner af DB Schenker får også på ny opmærksomhed, da finanshuset Bernstein ifølge Berlingske har udråbt det danske transportselskab som den mest sandsynlige køber.

For det samlede marked er der udsigt til en let positiv dag målt på futures. Både den tyske DAX-future samt to ud af de tre ledende indeks i USA står til at åbne i grønt, når markedet åbner senere på dagen.

Tirsdag lukkede C25-indekset med et fald på 0,9 pct. i 1959,38.

Her var stemningen på det europæiske marked præget af fornyet politisk usikkerhed i Frankrig, der lagde en dæmper på investorerne risikovillighed. Lidt bedre gik det i USA, hvor humøret var præget af ord fra centralbankchef Jerome Powell, der i sin tale i Senatet ikke åbnede ret meget op for posen med rentenedsættelser, skriver Jyske Bank.

- Det skuffede rentemarkedet lidt. I dag gentager Powell sin tale i Repræsentanternes Hus, men det bidrager sjældent med meget nyt. Ellers ser investorerne frem mod de amerikanske forbrugerpriser i morgen, fremgår det af en kommentar fra banken.

MÆRSK OG NOVONESIS LØFTES

A.P. Møller-Mærs har fået løftet sit kursmål for aktien med knap 14 pct. til 14.550 kr. fra førhen 12.800 kr. af finanshuset ABG Sundal Collier. Anbefalingen fastholdes på "køb", fremgår det af Bloomberg.

Det nye kursmål indikerer da også et potentiale på næsten 25 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag, hvor aktien endte uændret i 11.680 kr.

Også Novonesis har været under lup, og her er det finanshuset JPMorgan, der har skruet kursmålet op med mere end 16 pct. til 500 kr. fra 430 kr. Samtidig gentages den positive anbefaling "overvægt".

Aktien faldt tirsdag 1,6 pct. til 428,40 kr.

Omvendt har Genmab fået snittet snittet mere end 10 pct. af kursmålet hos Barclays, så det nu er på 2500 kr. mod førhen 2800 kr.

Det lavere kursmål indikerer dog fortsat et potentiale på 41,8 pct. i aktien i forhold til den aktuelle kurs, da aktien tirsdag steg 0,3 pct. til 1763,50 kr. Den positive anbefaling "overvægt" gentages da også.

Danske Bank har samtidig fået indledt analysedækningen hos Berenberg med anbefalingen "hold" og et kursmål på 215 kr., fremgår det af en analyse fra finanshuset.

Aktien faldt tirsdag 1,1 pct. til 201,90 kr.

PARKEN KØBER IND

Parken Sport & Entertainment har med sit fodboldhold F. C. København købt den 23-årige forsvarsspiller Munashe Garananga af den belgiske klub Mechelen, skriver klubben på sin hjemmeside.

Aktien steg tirsdag 0,9 pct. til 113 kr.

Også DSV rygtes at skulle på indkøb, da det danske transportselskab ifølge en analyse fra Bernstein er den mest sandsynlige køber af DB Schenker, skriver Berlingske. Danskerne skal dog finde den helt store pung frem, da Prisen for DB Schenker kan ende på over 110 mia. kr. og ifølge Bernstein har DSV finansielle kræfter til at betale op til 135 mia. kr. for selskabet.

Kampen om selskabet er spidset til, efter at Mærsk trak sig fra budkampen, og angiveligt står kun tre mulige købere tilbage.

DSV-aktien faldt tirsdag 1,6 pct. til 1141 kr.

Vestas har fået konkurrentnyt. Selskabet halter efter tysk-spanske Siemens Gamesa på det amerikanske marked for vindmøller til havvind-projekter. Gamesa har aktuelt en næsten dobbelt så stor andel af ordre-pipelinen som danske Vestas på andenpladsen, skriver Recharge News.

Siemens Gamesa har en andel på 57 pct., eller seks projekter med 7,34 gigawatt, GW, i samlet kapacitet. Danske Vestas kommer ind som nummer to med 32 pct., mens amerikanske GE Vernova er lukker leddet på tredjepladsen med 11 pct.

Vestas-aktien faldt tirsdag 1,4 pct. til 160,30 kr.

.\\˙ MarketWire