Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Microsoft og Apple afstår bestyrelsesposter i OpenAI efter øget myndighedsgranskning

10/7 12:52

Teknologigiganterne Microsoft og Apple kommer ikke til at sidde med i bestyrelsen i i OpenAI.

Det sker som følge af et øget opsyn med de store teknologiselskabers position inden for kunstig intelligens hos myndighederne i USA og Europa, skriver Bloomberg News.

Microsoft, der har investeret 13 mia. dollar i OpenAI, har i et brev til ChatGPT-udvikleren meddelt, at man vil trække sig fra bestyrelsen. Det betyder også, at Apple ikke får en plads i bestyrelsen, som det ellers var planlagt, fortæller en talsperson fra OpenAI til Bloomberg News.

Myndighederne i USA og Europa har før udtrykt bekymring over Microsofts magt over OpenAI, hvis tjenester er blevet integreret i flere af Microsofts produkter. Det gælder blandt andet styresystemet Windows og assistenten Copilot.

I brevet til OpenAI forklarer Microsoft, at man ikke længere vurderer, at det er nødvendigt at sidde i bestyrelsen.

- Over de seneste otte måneder har vi oplevet betydelige fremskridt i den nyformede bestyrelse, og vi har tillid til selskabets retning, skriver Microsoft ifølge Bloomberg News.

- Vi mener ikke længere, at vores begrænsede rolle som iagttager er nødvendig, konkluderer selskabet.

Microsoft er blandt flere amerikanske selskaber, der er i myndighedernes søgelys for markedsdominans på området for kunstig intelligens. Foruden Microsofts position i OpenAI skulle selskabet ifølge kilder også have indgået en aftale med konkurrenten Inflection AI. I USA undersøges det nu, om aftalen på korrekt vis er blevet indberettet til myndighederne.

Også Amazon er i søgelyset, da man i Storbritannien ser på selskabets samarbejde med selskabet Anthropic. Aftalen har en værdi af 4 mia. dollar. Dertil bliver Nvidia, der producerer chips til brug inden for kunstig intelligens, undersøgt i USA for sin markedsdominans. Også EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager har fortalt, at man i EU holder øje med Nvidia.

.\\˙ MarketWire