Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: De syv giganter forlænger aktiefesten fra start onsdag

10/7 15:36

Det amerikanske aktiemarked lægger onsdag fra land med nye stigninger og en fortsættelse af de seneste dages rekordjagt for to ud af de tre store aktieindeks.

Efter få minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 0,3 pct. højere, efter at det er lukket i rekord i fem dage i træk og tirsdag rundede årets 36. lukkerekord.

Efter seks lukkerekorder i træk til Nasdaq-indekset har det teknologitunge indeks indledt onsdagens handel med et plus på 0,5 pct.

Mere afdæmpet er udviklingen i Dow Jones-indekset, der ligger næsten uændret.

Fra åbningen er der stigninger i alle de syv store amerikanske teknologiaktier, der omtales som "Magnificent Seven".

Blandt dem stiger Nvidia mest med 1,7 pct. efterfulgt af Apple og Alphabet med stigninger på 0,6 pct.

Tesla fortsætter ligeledes den gode stime med et plus fra start på 0,4 pct.

I forvejen er aktien steget i 10 dage i træk, hvilket samlet har givet et kursplus på 43,7 pct.

Onsdag er det fremme, at Goldman Sachs har løftet kursmålet for elbilaktien til 248 dollar fra 175 dollar efter bedre tal end ventet for leverancer i andet kvartal.

Aktien i det amerikanske konglomerat 3M falder fra start derimod 0,2 pct., efter at selskabets finansdirektør Monish Patolawala har valgt at søge nye græsgange.

Fratrædelsen falder sammen med den nylige udnævnelse af Bill Brown som administrerende direktør for 3M, skriver Bloomberg News.

Efter tirsdagens halvårlige vidneforklaring af centralbankformand Jerome Powell for Senatets bankkomite, deltager han onsdag i en tilsvarende seance i Repræsentanternes Hus' udvalg for finansiel service.

Men Powell vil næppe have meget nyt at berette onsdag, og finansmarkedet synes da også i højere grad at have rettet fokus mod torsdagens amerikanske inflationstal.

.\\˙ MarketWire