Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

AMD køber finsk AI-selskab i rivalkapløb med Nvidia

10/7 15:42

Advanced Micro Devices (AMD) vil forbedre sin konkurrenceposition mod Nvidia med opkøbet af finske Silo AI.

Det amerikanske selskab betaler 665 mio. dollar kontant for Silo AI, der er Europas største privatejede udvikler af kunstig intelligens, skriver Bloomberg News.

Silo AI har blandt andet kunder som det tyske finansselskab Allianz, forbrugsgiganten Unilever og bilproducenten BMW.

Topchef og medstifter af det finske selskab, Peter Sarlin, skal fortsat lede Silo AI, der kommer til at indgå i AMD's division for kunstig intelligens, Artificial Intelligence Group, fremgår det.

- Silo AI's hold af betroede AI-eksperter og en demonstreret erfaring med at udvikle ledende AI-modeller og -løsninger, inklusive "state of the art"-sprogmodeller bygget på AMD's platforme, vil yderligere accelerere vores AI-strategi og udvide udbygningen og den hurtige implementering af AI-løsninger til vores globale kunder, siger direktør Vamsi Boppana fra AMD i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

AMD betragtes som den tætteste konkurrent til Nvidia, når det kommer til udvikling af computerchips til brug inden for kunstig intelligens. De to selskaber konkurrerer i forvejen tæt på markedet for grafikkort.

Aktien i AMD stiger onsdag 1,0 pct. i den indledende handel i et positivt amerikanske aktiemarked.

.\\˙ MarketWire