Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Endnu en omgang rekorder - trukket af Nvidia, Apple, Microsoft

11/7 06:32

Onsdag var der solid fremgang til de amerikanske aktier, som derfor satte den sjette lukkerekord i træk.

Det var it-aktierne, især Nvidia, Apple og Microsoft, som sikrede fremgangen.

Sejrsrækken ser dog ud til at slutte med onsdagens rekorder. Torsdag morgen indikerer futures kursfald i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,1-0,2 pct., når markedet åbner senere torsdag.

Onsdag var der igen fokus på centralbankchef Jerome Powell, som vidnede i Repræsentanternes Hus' komite for finansiel service, og her understregede han, at Federal Reserve har gjort store fremskridt i forhold til at reducere sin balance, men at banken stadig har nogen vej tilbage.

Tirsdag talte Powell også i Senatet, og her var fokus på, at økonomien ikke længere overopheder, at inflationen er taget af, men at der endnu skal flere understøttende data til, inden renten kan blive sat ned.

Nogle af de data kan måske komme torsdag, når den vigtige opgørelse over forbrugerprisernes udvikling i juni lægges frem. Og ligesom tirsdag bevægede de amerikanske renter sig ikke alverden inden de vigtige data.

Det brede S&P 500-indeks steg 1,0 pct. til årets 37. lukkerekord i 5633,87 indekspoint. Nasdaq sluttede også i rekord i 18.647,45 point efter et plus på 1,2 pct., mens Dow Jones vandt 1,1 pct. og fortsat er 0,7 pct. fra sin seneste rekord fra midten af maj.

- Markederne er bemærkelsesværdigt rolige trods en strøm af data i denne uge, inklusiv Federal Reserves formand Powells vidneforklaring, forbrugerpriser, producentpriser og starten på regnskabssæsonen, siger Mark Hackett, researchchef hos Nationwide, til Bloomberg News.

- Dette kunne blive udfordret af dataene for forbrugerpriserne.

NVIDIA NÆRMER SIG IGEN REKORD

I onsdagens S&P 500-indeks trak it samt sektoren for råvarer og materialer mest op med et plusser på henholdsvis 1,6 og 1,3 pct., mens kommunikationsservice og cyklisk forbrug begge vandt 0,7 pct.

Det var Nvidia, som løftede mest i markedet med et plus på 2,7 pct. til 134,91 dollar - mindre en enkelt dollar fra den hidtidige rekord i 135,58 dollar.

Chipaktien var for to uger siden kortvarigt verdens mest værdifulde, men faldt så pludseligt tilbage med 13 pct. Nu er den igen på vej op efter vigtige kursmålsløft både mandag og tirsdag fra UBS, Wolfe og Keybanc.

Konkurrenten Advanced Micro Devices (AMD) steg også 3,9 pct. onsdag efter nyheden, om at chipproducenten har styrket sin AI-kompetencer i konkurrencen mod netop Nvidia ved at overtage finske Silo, som udvikler modeller inden for kunstig intelligens, for 665 mio. dollar.

Inden for it vandt Apple også frem med 1,9 pct. med ekstra støtte fra en artikel fra Bloomberg News, om at selskabet venter en vækst i iPhone-salget på 10 pct. i anden halvdel af 2024, mens Microsoft gik frem med 1,5 pct.

Andre store softwarenavne var dog igen under pres med minus til Intuit på 2,7 pct., mens cybersikkerhedsaktien Crowdstrike tabte 3,0 pct.

GEMMER SIG I DET ÅBNE

I cyklisk forbrug steg Amazon 0,2 pct., mens Tesla forlængede sin sejrsrække fra 10 til 11 plusdage, da elbilaktien steg med 0,4 pct. til 263,26 dollar. Aktien er i perioden nu gået op med 44 pct.

Onsdagens Tesla-nyheder var, at selskabets markedsandel i USA før første gang er faldet under 50 pct. i andet kvartal, men også at Goldman Sachs har hævet sit kursmål til 248 fra 175 dollar. Anbefalingen er dog fortsat "neutral".

I kommunikationsservice steg Meta Platforms med 0,9 pct. Alphabet gik også frem med 1,2 pct. Her fremhævede finanshuset Needham i en analyse, at Youtube-forretningen "gemmer sig i det åbne" og overskygges af Google, hvorfor den del ikke prissættes fuldt.

I finans var fokus desuden på kreditkortkæmperne Visa og Mastercard, da investeringsbanken Bank of America sænkede sin anbefaling af de to, hvilket udløste minusser på henholdsvis 0,9 og 2,5 pct.

I sundhed, som steg med 1,0 pct., var der igen plus til Eli Lilly, der vandt 0,8 pct. til endnu en lukkerekord i 939,78 dollar. Novo-konkurrenten er nu steget 61 pct. i 2024.