Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med faldende inflation, straftold og udenlandsk arbejdskraft

11/7 06:32

BØRSEN

ØKONOMER: NYE TAL TYDER PÅ, AT DEN DANSKE INFLATIONSKRISE ER OVERSTÅET

Det er tegn på, at inflationskrisen ser ud til at være et overstået kapitel i dansk økonomi, fremhæver økonomer. Den overordnet inflation havner den på 1,8 pct. i juni. Det skal sammenlignes med 2,2 pct. i maj. (Forside, side 2)

PODIMO LØFTER SALGET 80 PCT. – MEN TABER 350 MIO. KR.

Podcasttjenesten Podimo, der har rejst 1,5 mia. kr. hos investorer, har rundet 250.000 betalende kunder i Danmark. Væksten kommer med en pris, da underskuddet er vokset med 35 mio. kr. til 353 mio. kr. i 2023. (Side 4)

BONUSORDNING TIL ATP-FOLK KAN 70-DOBLE INVESTERING

Hvis de kan holde niveauet fra tidligere år, kan ledende medarbejdere i ATP-afdeling få pengene 70 gange igen i særlig bonusordning. (Side 8)

MODEHUSE GÅR KONKURS PÅ STRIBE

BTX Group, der står bag Danmarks ældste tøjmærke, er det seneste eksempel på en række kendte og velrenommerede modehuse, som går konkurs. (Side 14-15)

NY BRITISK REGERING OPHÆVER BLOKADE MOD VINDMØLLER

Siden 2015 har reglerne for at opsætte vindmøller på land været så stramme, at der har været tale om et de facto-forbud. Den nytiltrådte labour-regering ophæver nu forbuddet. (Side 16)

GARANTIFOND TABER SAG: TRECIFRET MILLIONREGNING SENDES VIDERE TIL FORSIKRINGSKUNDER

Det er fem år siden, at forsikringsselskabet Alpha Insurance krakkede. Men skaden er langtfra gjort op, selv om konkurserne allerede har kostet fonden mere end 2,5 mia. kr. Nu vokser regningen igen. (Side 18)

AXCEL SÆLGER JYSK SELSKAB FOR 2,7 MIA. KR.

Axcel har tidligere solgt et Nissens-forretningsben til Mærsk-familien. Nu sælger kapitalfonden resten af selskabet til amerikanere for 2,7 mia. kr. (Side 19)

BERLINGSKE BUSINESS

EU'S STRAFTOLD PÅ KINESISKE ELBILER FÅR NÆPPE INDFLYDELSE PÅ MODELLERNES PRIS

Handelssanktionerne fra EU målrettet kinesiske elbiler er landet, men eksperter forventer ikke, at de rammer forbrugerne i form af prisstigninger. Det er dog mere uklart, om Kina vil svare igen med deres egne modrestriktioner og starte en handelskrig med Europa. (Forside, side 4-5)

OLIEGIGANTEN SAUDI ARAMCO SKRUER OP FOR BENZIN- OG DIESELMOTORER

Verdens største olieselskab forventer, at der går meget lang tid, før den sidste forbrændingsmotor får drejet nøglen om. Saudi Aramco investerer i selskaber, der bygger benzin- og dieselmotorer. (Side 6)

DANSK ERHVERV HAVE ENDNU MERE UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT

Der er ingen grænse for, hvor mange udlændinge Brian Mikkelsen vil have til Danmark for at arbejde og bidrage til økonomien. (Side 7)

NORDIC EYE HAR TABT MILLIARDBELØB

Det tidligere så succesfulde investeringsselskab Nordic Eye har været igennem en mildest talt kaotisk tid. Stifter Peter Warnøe er stoppet, og nu viser et dugfriskt regnskab, at fonden i 2023 tabte over 2 mia. kr. (Side 9)

INFLATIONEN ER IGEN UNDER 2 PCT.

Inflationen i Danmark er nu igen nede under 2 pct., og dermed falder der ro om priserne, så man får mere ud af pengene, end man tidligere gjorde. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

INFLATIONEN FALDER KRAFTIGT

Udviklingen i inflationen i Danmark går atter den rigtige vej. Inflationen kølede kraftigt ned fra maj til juni. Idet den lød den i juni på 1,8 pct. mod 2,2 pct. måneden forinden målt på årsbasis. (Forside, side 7)

LIFE SCIENCE-KANDIDATER GØR SIG KLAR BØRSEN

Der er udsigt til, at børsnoteringer vender tilbage næste år efter to års stilstand. Sundhedsselskaber gør sig ifølge rådgivere og investorer klar og peger på Union Therapeutics, NMD Pharma og Hemab. (Side 6)

UDSIGT TIL YDERLIGERE AKTIESTIGNINGER I ÅR

Gennem det seneste år har aktiemarkedet leveret en stime af rekorder, men det betyder ikke, at man skal være bange for at investere, mener chefstrateger. For der er udsigt til yderligere stigninger i år, om end de vil være begrænsede. (Side 8)

BLACKROCK: VERDEN STÅR PÅ TÆRSKLEN TIL EN REVOLUTION

Verden kan meget vel stå på tærsklen til så stor en transformation, at det bedst vil kunne sammenlignes med den industrielle revolution. Virksomhederne kan blive nødt til at forny deres forretningsmodeller og samtidig investere for at forblive konkurrencedygtige. (Side 9)

INDIENS ØKONOMI OVERHALER MÅSKE JAPANS ALLEREDE NÆSTE ÅR

En svag yen og et dynamisk Indien kan skubbe Japan ned på en femteplads på listen over verdens største økonomier. Snart må sikkert også Tyskland vige pladsen. En dag sakker selv Kina måske bagud. (Side 11)

.\\˙ MarketWire