Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Udsigt til flad åbning inden amerikanske inflationstal rammer

11/7 06:56

Der er lagt op til en rolig åbning på handlen med danske statsobligationer. Og markedet vil næppe flytte sig før efter de amerikanske forbrugerprisdata er offentliggjort torsdag eftermiddag.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked åbner med stort set uændrede renter , skriver cheføkonom Søren Kristensen fra Sydbank i et notat.

De amerikanske renter faldt marginalt efter dansk lukketid onsdag, men torsdag morgen har T-bondmarkedet i Tokyo indhentet det tabte, og niveauet da de danske handlere gik hjem onsdag, er stadig gældende.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt onsdag med 1 basispoint til 4,29 pct. Og torsdag morgen forrentes T-bond'en fortsat med 4,29 pct. på markedet i Tokyo.

Det er samme niveau, som da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation lukkede onsdag i 2,50 pct. efter et drop på 5 basispoint.

Der er kun få, men til gengæld yderst vigtige, data at se frem til torsdag.

Fra Tyskland kommer de endelige forbrugerpriser for juni, men det er de amerikanske forbrugerpriser, der tager teten, når det gælder markedsudviklingen.

- Den altoverskyggende begivenhed er de amerikanske inflationstal, og her kan vi se den største påvirkning på renterne, skriver Søren Kristensen.

De overordnede forbrugerpriser ventes at være steget 3,1 pct. på årsbasis i juni mod en stigning på 3,3 pct. i maj, og de endnu vigtigere kerneforbrugerpriser estimeres at være steget 3,4 pct. - samme takt som måneden før.

Kerneinflationen, hvor fødevarer og energi trækkes ud af den samlede beregning, er blandt de tunge vægte i Federal Reserves vurdering af prisudviklingen.

De ellers vigtige ugentlige data for antallet af nye ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse, bliver skubbet i baggrunden. Der ventes 235.000 nytilmeldte ledige i sidste uge mod 238.000 ugen før.

.\\˙ MarketWire