Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambus finansdirektør vil fastholde og bygge på markedets tillid med opjustering

11/7 08:45

Ambu vil fortsætte med at fastholde og bygge videre på den tillid, som medicoselskabet har fået etableret fra markedet.

Det fortæller selskabets finansdirektør, Henrik Skak Bender, til MarketWire, efter at Ambu onsdag aften opjusterede forventningerne efter endnu et kvartal over forventning.

Endoskopproducenten har nu for andet kvartal i træk opjusteret sin prognose og fremsat foreløbige tal forud for sit endelige kvartalsregnskab.

Ambu har i de første ni første måneder af 2023/24 leveret en organisk vækst og en driftsmargin, der er over midtpunktet for selskabets nye prognose.

- Det har været et bedre kvartal i tredje kvartal, end vi havde regnet med. Det har været bedre over hele linjen - både i Endoscopy Solutions og i vores Anaesthesia & Patient Monitoring-forretning. Begge dele har været bedre i forhold til salg, siger Henrik Skak Bender.

VIL FASTHOLDE MARKEDETS TILLID

Finansdirektøren har tidligere fortalt til MarketWire, at selskabets forventninger fastsættes ud fra, hvad Ambu "komfortabelt" kan levere.

- Vores filosofi er den samme. Det er vigtigt for os at fastholde - at bygge på den tillid, vi føler, vi begynder at få fra markedet, siger han.

- Tillid er noget, der tager tid at bygge op og mistes hurtigt.

Markedets tillid til Ambu led et knæk under den tidligere administrerende direktør Juan Jose Gonzalez, der efter flere nedjusteringer blev erstattet med nuværende topchef Britt Meelby Jensen.

OPJUSTERING MED PLADS TIL UDFALD

Ambu venter nu en organisk vækst på 12-14 pct. og en driftsmargin før særlige poster på 11-13 pct. Tidligere var der ventet 10-12 pct. for begge, mens det i starten af året var henholdsvis 7-10 og 8-10 pct.

- Væksten, som vi har leveret i tredje kvartal, er selvfølgelig hjulpet af prisjusteringer, men det er stadig primært organisk vækst. Det er fortsat stærk vækst i endoskopiløsninger, som er organisk, og solid vækst i Anaesthesia & Patient Monitoring, som er prisjusteringer, forklarer Ambus finansdirektør.

Ambu har i det skæve regnskabsårs første ni måneder leveret en organisk vækst på 14,9 pct. og en driftsmargin på 12,4 pct. Begge er over midtpunktet for prognosen på henholdsvis 13 og 12 pct.

Den nye prognose giver endvidere også plads til udfald i kerneforretningen, Anaesthesia & Patient Monitoring, hvor Ambu i løbet af indeværende regnskabsår har gennemført større prisjusteringer. Det indebærer en risiko for, at nogle kunder kan finde på at fravælge Ambus produkter.

- Hvis der skulle være udfald - særligt i Anaesthesia & Patient Monitoring, hvor vi er i en situation med hævede priser, og der kan se kunder, der vælger alternativer - også i fjerde kvartal - mener vi, at vi kan levere på vores forventninger, forklarer Henrik Skak Bender om det nye forventningsspænd.

Ambu har dertil løftet forventningen til den organiske vækst fra sit vækstben, Endoscopy Solutions, til nu plus 18 pct. fra før plus 15 pct. Det er i den øvre ende af Ambus langsigtede forventninger til væksten på 15-20 pct.

.\\˙ MarketWire