Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier brager op og renter dykker efter aftagende inflation i USA

11/7 14:44

Investorerne drager et lettelsens suk torsdag, hvor de amerikanske forbrugerpriser viser en mindre stigning i juni end ventet.

Det giver håb om snarlige rentenedsættelser, som sender aktierne op, mens renterne falder.

Herhjemme brager C25-indekset op og ligger med et plus på 0,6 pct. i 1992,40 mod et minus forud for offentliggørelsen.

Samtidig stiger S&P-futuren i USA med 03 pct. fra et fald på 0,2 pct. kort forinden.

Også på obligationsmarkedet er der store bevægelser, og renten på den ledende toårige statsobligation i USA er dykket til 4,50 pct. mod 4,63 pct. inden inflationstallene.

Renten på den ledende tiårige er faldet til 4,18 pct. fra 4,28 pct.

Samtidig er renten på den tilsvarende danske faldet til 2,44 pct. fra 2,52 pct. kort før, at tallene blev lagt frem.

Udviklingen i forbrugerpriserne er afgørende, fordi den har stor betydning for rentebeslutningerne i den amerikanske centralbank.

- Det næste rentemøde i den amerikanske centralbank er om lidt under tre uger, og her kommer de med meget stor sandsynlighed ikke til at foretage sig noget. Vi skal hen til september, før en rentenedsættelse kan komme i spil, skriver Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

INFLATION AFTAGER MERE END VENTET

De amerikanske forbrugerpriser steg med 3,0 pct. i juni i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en stigning på 3,1 pct.

Dermed aftager inflationen umiddelbart, da niveauet måneden før var på 3,3 pct.

Set i forhold til måneden før faldt forbrugerpriserne med 0,1 pct. – mens økonomernes forventning var en stigning på 0,1 pct.

Kigger man på kerneforbrugerpriserne, der fraregner udviklingen i fødevare- og energipriser, steg de med 3,0 pct. i juni sammenlignet med samme måned et år forinden. På månedsbasis steg kerneforbrugerpriserne med 0,1 pct.

Økonomerne havde ventet stigninger på henholdsvis 3,4 pct. og 0,2 pct. i kerneforbrugerpriserne.

.\\˙ MarketWire