Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Mindre renterekyl i sigte fra start

12/7 06:53

Der er lagt op til et mindre rentehop på de danske statsobligationer fredag. Det skyldes et lille rekyl i de amerikanske renter efter gårsdagens kraftige fald.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked åbner med tendens til små rentestigninger, skriver cheføkonom Søren Kristensen fra Sydbank i et notat.

Det amerikanske rentefald torsdag var markant, men i forhold til dansk lukketid er der tale om en mindre stigning. Og fredag morgen har T-bondmarkedet i Tokyo fortsat tendensen fra den sene amerikanske handel.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt torsdag med 7 basispoint til 4,21 pct., og fredag morgen forrentes den med 4,22 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 2 pct. over niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation lukkede torsdag i 2,44 pct. efter et drop på 6 basispoint. For en uge siden gik statsobligationen på weekend med en rente på 2,52 pct.

Der er et par vigtige data at se frem til fredag.

Fra eurozonen er der den endelige opgørelse for forbrugerpriser fra de to store økonomier Frankrig og Spanien, der kan være med til at påvirke Den Europæiske Centralbanks rentebeslutninger.

Og fra USA kommer der producentpriser, der følger op på gårsdagens vigtige forbrugerpriser.

- Hvad angår de danske renter og det brede marked, er de amerikanske producentpriser det mest interessante nøgletal i dag. Hvis vi ser deciderede fald i udviklingen i producentpriserne, kan det forstærke den udvikling vi så i går og sende renterne længere ned, skriver Sydbanks cheføkonom.

Senere på dagen er der Michigan-tillidsindeks, der under normale omstændigheder også kan være retningsgivende for de finansielle markeder.

.\\˙ MarketWire