Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg kan udvide aftale med Pepsi efter Britvic-aftale

12/7 12:12

Der kan være mere at hente hos Pepsico for Carlsberg, hvis den danske bryggerigigant kommer i mål med overtagelsen af britiske Britvic.

Det mener Danske Bank, der i et analysenotat ser gode perspektiver for fremtidige aftaler.

Britvic har en stor licensaftale med Pepsico, der med overtagelsen kan gøre Carlsberg til Pepsicos største europæiske partner. Og det giver muligheder, mener Danske Bank.

- Hvis Britvic-aftalen går igennem, ser vi en stor mulighed for, at Carlsberg får flere Pepsi-kontrakter i løbet af de første 12 måneder efter aftalens lukning, skriver analytiker André Thormann i notatet.

Han peger særligt på Frankrig og Polen, som de lande hvor effekten kan blive størst.

- På disse markeder ser vi en potentiel omsætningsstigning på 3-8 pct., hvis Carlsberg kunne øge markedsandelene betydeligt, og endnu højere indtjeningseffekter, lyder det.

Carlsberg offentliggjorde for nyligt sit tredje bud på Britvic, som ser ud til at kunne gå igennem. Buddet er det første, som den britiske læskevareproducents bestyrelses bakker op om efter at have vendt tommelfingeren ned til de to foregående.

Tredje bud blev sendt afsted, efter at Carlsberg fik opbakning til overtagelsen af netop licensaftalen med Pepsico.

Danske Bank anbefaler fortsat "køb" af aktien, og har et kursmål på 1100 kr., fremgår det af notatet.

Carlsberg falder 1,1 pct. til 868,20 kr.

.\\˙ MarketWire