Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Sandsynligt mindre rentehop fra start

15/7 07:02

Der er sandsynlighed for et mindre rentehop på de danske statsobligationer mandag.

Det skyldes den internationale rentereaktionen på attentatforsøget på Donald Trump, der har forårsaget større usikkerhed på de finansielle markeder, og bestyrket investorerne i, hvad de allerede var ved at indstille sig på - at Donald Trump bliver den næste præsident i USA.

Det frygtes at betyde højere amerikansk budgetunderskud og dermed endnu mere pres på finansieringen end det allerede er tilfældet i den i forvejen eksorbitante amerikanske statsgæld.

De amerikanske statsobligationer handles ikke mandag morgen, da markedet i Tokyo er lukket på grund af en lokal helligdag. Men futures-markedet indikerer højere renter, når handlen med T-bonds åbner senere på dagen.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 2 basispoint til 4,19 pct.

Men udsigten til en Trump-sejr skubber i modsat retning, ud fra den antagelse at hans økonomiske politik ville øge inflationen og gælden.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation lukkede fredag i 2,47 pct. efter en stigning på 3 basispoint.

Der er kun yderst begrænsede økonomiske data at se frem til mandag.

Fra eurozonen er der industriproduktion, og fra USA kommer Empire Manufacturing.

Ingen af delene ventes at kunne få investorerne til reagere markant.

Derimod er tirsdag mere interessant, da de tyske ZEW-tillidsindeks, og det amerikanske detailsalg offentliggøres. Især sidstnævnte er ugens datamæssige højdepunkt.

.\\˙ MarketWire