Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torm køber otte tankskibe og sælger ét

15/7 09:36

Tankskibsrederiet Torm har været på indkøb og skaffet otte brugte skibe, der bliver leveret til flåden inden årets udgang.

Hertil har rederiet solgt et enkelt skib, fremgår det af en meddelelse.

De otte indkøbte skibe er brugte og af typen MR, der står for "medium range". Skibene er mellemstore og bruges typisk på de mindre lange distancer.

Skibene er bygget i perioden 2014-2015 og seks af dem er tilpasset med en såkaldt scrubber, der kan rense skibets udledning.

Handlen finansieres med en blanding af kontanter og aktier. Det betyder, at Torm betaler 238 mio. dollar kontant hentet gennem bankfinansiering og hertil udsteder 2,65 mio. nye aktier, der indgår i handlen. Dermed afhænger den endelige pris også af udviklingen i aktiekursen samt det tidspunkt, skibene bliver leveret.

- Vi er glade for endnu en gang at kunne annoncere en delvist aktiebaseret transaktion om at erhverve skibe. Siden 2021 har Torm brugt delvist aktiebaserede transaktioner til at udvide flåden, selv før markedet for produkttankskibe tog fart, siger Jacob Meldgaard, topchef i Torm, i meddelelsen.

Skibene skal efter planen leveres i løbet af tredje og fjerde kvartal i år.

Det solgte skib er et MR-skib bygget i 2006. Det skal leveres i løbet af tredje kvartal og indbringer 23,3 mio. kr. kontant, oplyser rederiet.

.\\˙ MarketWire