Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Våben- og fængselsaktier kan få medvind efter attentatforsøg

15/7 12:47

Donald Trump har været udsat for et attentatforsøg, og det kan få markedet til at se i retning af mere defensive aktier.

Det skriver Bloomberg News.

Her henvises både til de traditionelt defensive aktier, der typisk tæller medicinalindustrien, forsikringer og fødevarer, samt defensive aktier i mere bogstavelig forstand herunder våben- og forsvarsaktier.

Det hænger sammen med, at Donald Trump efter attentatforsøget forventes at have en større sandsynlighed for at vinde valget til november.

- Et angreb af den karakter er hidtil uset, og det vil øge volatiliteten, og det vil umiddelbart kunne får investorer til at søge sikkerhed i 2024-defensiverne, siger David Mazza, topchef hos Roundhil Financial, ifølge Bloomberg.

Der peges mod medicinal- og sundhedsaktier, som kan stå over for lettere regulering, hvis Trump igen bliver præsident.

I formarkedet stiger apotekskæden CVS 1,5 pct., mens sygekassen Unitedhealth stiger 2,3 pct.

Også den finansielle sektor, der traditionelt er underlagt meget regulering, kan få gavn af udsigter til Trump ved roret.

Banker som JPMorgan, Morgan Stanley og Bank of America stiger alle op mod 1 pct. i formarkedet.

Også mere traditionelle energikilder kan - modsat de grønnere aktier - få medvind mandag på udsigten til en republikansk præsident, skriver Bloomberg. Det gælder blandt andet olieselskaberne, hvor Exxon, Chevron og Halliburton alle henter op til 1 pct. i formarkedet.

Ser man på aktier, der er defensive i mere bogstavelig forstand, kan det være værd at holde øje med våbenaktier. Ifølge Bloomberg News hænger det sammen med, at utryghed og vigtigheden af adgangen til våben kan komme til at dominere debatten i kølvandet af attentatforsøget.

Smith & Wesson-aktien stiger 4,6 pct. i formarkedet, mens Sturm Ruger henter 5 pct.

Bloomberg News noterer sig også, at Donald Trump traditionelt har været meget tydelig i debatten mod migration. Derfor ventes han ifølge Wedbush at kanalisere mange penge i retningen af grænsekontrol, og hertil både offentlige og private fængsler i området.

Aktierne bag to private udbydere, Geo Group og Core Civic, stiger henholdsvis 8,4 pct. og 6,6 pct. i formarkedet.

Som taberne fremhæver Bloomberg News de selskaber, der er særligt eksponeret mod Kina. Det samme gælder for flere af de grønne aktier, der kan blive ramt.

Bloomberg peger desuden på aktien i Donald Trumps eget selskab, Trump Media, der har været voldsomt volatil, siden selskabet blev noteret af bagvejen.

Aktien stiger hele 50 pct. i formarkedet mandag.

.\\˙ MarketWire