Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Attentatforsøg mod Trump sender bølger gennem markedet

15/7 14:02

Et attentatforsøg mod den republikanske præsidentkandidat Donald Trump sender mandag bølger gennem aktiemarkedet i USA, da den tidligere præsident nu spås en endnu større sandsynlighed for at vinde valget i november.

Udsigten til fire nye år med Donald Trump i Det Hvide Hus styrker udvalgte sektorer - for slet ikke at tale om hans eget selskab Trump Media - mens sektoren for grønne aktier sendes ned.

En republikansk valgsejr vurderes alt andet lige positivt for aktiemarkederne, hvilket da også er afspejlet i futures for de toneangivende indeks. De stiger med 0,4-0,5 pct. forud for amerikansk børsåbning klokken 15.30.

- Trump som præsident er sandsynligvis positivt for risikolysten ... vi bør se S&P 500-futures og dollar styrket i dag, siger Chris Weston, der er direktør i Pepperstone, til Reuters.

- Det er løftet om at deregulere den amerikanske industri, der bør udløse stigninger, fortsætter han.

Donald Trump overlevede i weekenden et attentatforsøg ved et vælgermøde i delstaten Pennsylvania. Her blev den tidligere præsident beskudt og ramt henover øret, inden Secret Service fik garderet den tidligere præsident. Efter at gerningsmanden var uskadeliggjort, rejste Donald Trump sig og gik fra podiet med ordene "kæmp, kæmp, kæmp".

Det har forbedret sandsynligheden for et genvalg til Donald Trump, viser en undersøgelse foretaget af bettinghjemmesiden Predictit ifølge Reuters. Predictit ser nu en sandsynlighed på 66 pct. for en republikansk sejr i november mod tidligere 60 pct.

SEKTORER OP

En sejr til Donald Trump ved præsidentvalget i november kan få stor indvirkning på det amerikanske aktiemarked.

Det kan aflæses i det amerikanske formarked mandag, hvor blandt andet forsvars- og fængselsaktierne står til at åbne med pæne stigninger.

Geo Group og Core Civic, der begge er private udbydere af fængsler, stiger 7,1 og 7,2 pct., og våbenproducenterne Smith & Wesson og Sturm Ruger øger 3,5 og 4,2 pct.

Det er ventet, at en præsidentperiode med Donald Trump ved roret vil føre til mindre regulering af de amerikanske industrier. Det lover godt for medicinal- og finansaktierne.

I formarkedet stiger apotekerkæden CVS med 1,7 pct., USA's største sygekasse, Unitedhealth, vinder 2,4 pct., og Novo-rivalen Eli Lilly stiger 1,4 pct.

Et plus til de amerikanske banker er mandag gået i sig selv, efter at investeringsbanken Goldman Sachs har fremlagt sit kvartalsregnskab.

Goldman Sachs overraskede ellers positivt i andet kvartal, hvor både indtægterne og indtjeningen var over forventning. Aktien slog dog rekord fredag i 479,88 dollar. Mandag bakker aktien 0,4 pct. i formarkedet.

OG SEKTOR NED

I sin tid som præsident var der dog også nogle sektorer, som Donald Trump absolut ikke var fortaler for.

Særligt de grønne aktier har den tidligere præsident talt negativt om.

I formarkedet bakker den amerikanske energiudvikler GE Vernova, der blandt andet udvikler vindmøller, med 1,5 pct., og kollegaen Nextera taber 2,3 pct. Samtidig falder solenergiudviklerne Solaredge og First Solar med 5,5 og 4,7 pct.

Omvendt øger olieselskaber som Exxon Mobil, Chevron og Halliburton med 0,6-1,2 pct.

Blandt enkeltaktierne sværmes investorerne også om Donald Trumps eget selskab, Trump Media & Technology Group, der står bag det sociale medie.

Selskabet har tidligere været en måde for Trumps støtte at vise opbakning, og den chance lader går dem ikke forbi mandag.

Aktien brager i vejret med 47,6 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWire