Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk forventes på vej med endnu en opjustering

15/7 14:05

Der kan være endnu en opjustering undervejs hos rederigiganten A.P. Møller-Mærsk.

Det skriver Finans.

Det i hvert fald forventningen hos en række analytikere på bagkant af en glubende efterspørgsel og høje fragtpriser, der er fortsat langt ind i året.

- Vi ser det som sandsynligt, at vi får en øget guidance i forbindelse med resultaterne for andet kvartal, lyder det i en analyse fra investeringsbanken Bernstein.

Selvom shipping-aktierne har været under pres i juli, hvilket flere analytikere ser som et udtryk for, at investorerne venter en ende på enten efterspørgselsboomet eller udfordringerne i Det Røde Hav. Så giver de højere fragtrater stadig god indtjening hos rederierne.

Mikkel Emil Jensen analytiker i Sydbank er ret overbevist om, at der kommer en opjustering mere. Hvis ikke allerede i forbindelse med halvårsregnskabet, så senere på året, siger han.

Hos Saxo Bank forventer investeringsstrateg Oskar Bernhardtsen, at fragtraterne vil blive påvirket næsten øjeblikkeligt, hvis krisen i Det Røde Hav bliver løst.

Forventningen om, at det vil ske i løbet af året, mener han dog, at Mærsk allerede har indregnet ved deres seneste opjustering. Omvendt har der været nye stigninger i fragtraterne, som han ikke mener er blevet indregnet i tilstrækkelig grad.

- Vi kommer tættere og tættere på årsskiftet, så der er mindre og mindre, der kan overraske. Jeg tror, at vi får endnu en konservativ opjustering i forbindelse med halvårsregnskabet, siger han.

Link til original artikel: https://finans.dk/erhverv/ECE17272334/fragtraterne-kan-falde-sammen-alligevel-forventer-analytikere-maerskopjustering/?st=1

.\\˙ MarketWire