Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Kinesiske investorer frygter Donald Trump som præsident

16/7 06:38

De asiatiske aktiemarkeder ligger blandet tirsdag morgen, hvor investorer overvejer udsigten til en valgsejr til Donald Trump i USA, og den effekt det vil have på Kina.

Den lidt uldne stemning kommer trods øgede udsigter til amerikanske rentenedsættelser i år og trods kursstigninger på Wall Street, der under normale forhold ville smitte af i Asien.

Hvis Donald Trump, som det står nu, vinder præsidentvalget i november, bliver det med vicepræsidentkandidat J.D. Vance ved hans side.

- J.D. Vance holder til i lejren, der vil konfrontere Kina i et forsøg på forbedrede handelsaftalerne med USA, og det vil tynge stemningen over for Kina, hvor vi så et udsalg af kinesiske aktier i går, siger chefanalytiker Chris Weston fra Pepperstone i Melbourne til Reuters.

Shanghai Composite-indekset falder 0,2 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks taber 1,4 pct. efter allerede at være droppet 1,5 pct. mandag, hvor svage økonomiske data fra Kina øgede risikoen for, at Beijing ikke når vækstmålet på omkring 5,0 pct. i år, medmindre der lanceres nye runder af kraftig stimulans.

Eneste kinesiske lyspunkt er CSI 300-indekset, der stiger 0,2 pct.

I Japan er investorerne i gang med at indhente fredagens og mandagens stigninger i det amerikanske marked.

Nikkei-225 indekset øger 0,4 pct., mens Topix-indekset tager førertrøjen med en stigning på 0,6 pct.

Børserne i Taipei og Seoul er forsigtigt positive. Taiex-indekset stiger 0,3 pct., og Kospi-indekset øger 0,2 pct.

Singapores Strait Times er derimod langt fra i hopla med et fald på 0,3 pct., og børsen i Sydney står til at lukke med et tab i ASX-indekset på 0,3 pct.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,5 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikerer stigninger på 0,2-0,3 pct. i de tre store aktieindeks, når markedet åbner i New York senere på dagen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,4
Topix+0,6
Hongkongs Hang Seng-1,4
China Shanghai Composite-0,2
China CSI 300
+0,2
Taiwan Taiex+0,3
Sydkoreas Kospi+0,2
Indiens BSE Sensex+0,2
Singapores STI-0,3
Sydney ASX 200-0,3

.\\˙ MarketWire