Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth-kunde melder om afdæmpet kinesisk efterspørgsel og svag kobberprognose

16/7 07:48

Den britisk-australske minekæmpe Rio Tinto, der også er kunde hos danske FLSmidth, kan i sit regnskab melde om en afdæmpet kinesisk efterspørgsel, der dog viser tegn på at være på vej tilbage.

Samtidig skuffer selskabets prognose for den samlede kobberproduktion i år, mens bekymringer for jernpriserne er med til at sende aktien ned på børsen i Sydney.

De kinesiske marked har været understøttet af højere produktion og mere "modstandsdygtig" eksport, men den pressede ejendomssektor og et "afdæmpet" hjemmemarked samt risiko for overkapacitet i visse sektorer påvirker fortsat, meddeler Rio Tinto ifølge Bloomberg News.

- Vi ser en god langsigtet værdi i Rio Tinto-aktier, selv om vi er bekymrede for risiciene ved jernpriserne. Øget kobberproduktion og højere priser for kobber og aluminium bør delvist opveje for den negative effekt ved lavere priser på jernmalm, skriver Christopher LaFemina, der er analytiker hos Jefferies, ifølge Bloomberg.

Rio Tinto har i sit regnskab nedrevideret kobberproduktionen til omkring 660.000 ton i år. Det er den nederste del af det tidligere udmeldte spænd, der gik op til 720.000 ton.

Aktien falder 2,3 pct. på børsen i Sydney.

.\\˙ MarketWire