Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med opsparing, priskrig og inflationsfrygt

17/7 06:32

BØRSEN

DANSK OPSPARING ER MINDRE END HIDTIL ANTAGET

Danmarks Statistiks hovedrevision gør op med et mangeårigt billede af danskerne: De har ikke været så tilbageholdende med at bruge penge, som hidtil antaget. (Forside, side 10-11)

PRISKRIG KOSTER BRUGTBIL-SÆLGERE MILLIARDBELØB

Prisfald har ramt bilforhandleres lagre af brugte biler. Alene i 2023 måtte der barberes milliardbeløb af salgspriser. (Side 4)

RÅSTOFFER LØFTER ØKONOMIEN MED MINDST 100 MIA. KR. OM ÅRET

Kritiske råstoffer har stor betydning for dansk økonomi. men det er Kina, som sidder på produktionen. (Side 13)

INFLATIONSFRYGT OVERHALET AF GEOPOLITISK KONFLIKT SOM HOVEDRISIKO I MARKEDET

Inflation udgør ikke længere største risiko for de finansielle markeder, mener professionelle investorer ifølge ny rundspørge. (Side 15)

NYE REGLER FOR CROWDFUNDING ÅBNER KÆMPE MULIGHED

Equity-crowdfunding er nu blevet lovligt i Danmark. Men det kræver stort politisk fokus, hvis det skal udbredes. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

INDUSTRIEN I DANMARK KLARER SIG RIGTIG FLOT

Høje vækstrater siden 2021 giver danske industrivirksomheder store plusser i karakterbogen hos økonomerne – for selv om medicinalbranchen fylder mest, følger mange andre brancher godt med op. (Side 3)

LUKSUSMÆRKER KASTER SIG UD I RABATKRIG I KINA

Den store kinesiske middelklasse holder igen med at bruge penge, og lukusvarebutikkerne kæmper med for store varelagre. (Side 7)

PILEN PEGER MOD RENTENEDSÆTTELSER I USA

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er begyndt at varme op til rentenedsættelser. Og de finansielle markeder er hoppet med på vognen. (Side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

STATSLIG VIRKSOMHED BESKYLDES FOR AT SKABE SKÆV KONKURRENCE

Erhvervsorganisationen SMVdanmark kritiserer Energinet for at tilbyde sine ansatte en alt for favorabel barselsordning og kalder den uretfærdig. Men Energinet er ikke alene om at have skruet gevaldigt op for de gode barselsvilkår de seneste år. (Forside, side 4-5)

TO NYE KONKURSER I KRISERAMT ENTREPRENØRKONCERN

Endnu to selskaber er gået konkurs i entreprenørkoncernen GMB, der blev skabt af silkeborgenseren og eks-milliardær René Birch. Men kurator håber stadig, at frasalg kan bringe moderselskabet ud af krisen. (Side 2)

UDSIGT TIL KEDELIGT PENGEPOLITISK MØDE I DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

ECB har allerede sat renten ned én gang. Og uden nye væsentlige nøgletal, er der udsigt til status quo. Men hvis centralbankchef Christine Lagarde nævner fasen, hvor renten skaleres tilbage mod udgangspunktet før inflationsstigningen, skal forventningerne ændres. (Side 8-9)

NY LUNDBECK-TOPCHEF VIL SENDE MEDICINALSELSKABET OP I NY LIGA

Lundbeck er i selskabets længste vækstperiode, men koncernen står til at tabe store dele af sit salg i 2030 efter et patentudløb. Selskabets nye topchef er i gang med at lægge grundstenene til en ny og større vækstperiode. (Side 10)

.\\˙ MarketWire