Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fransk optikgigant køber skatermærket Supreme

17/7 10:34

Den franske optikerkæde Essilorluxottica er trådt ind på markedet for streetwear med købet af det kendte skatermærke Supreme.

Essilorluxottica betaler 1,5 mia. dollar kontant for Supreme, der hidtil har været ejet af VF Corp., der også ejer mærker som The North Face og Vans.

Handlen ventes afsluttet med udgangen af 2024, skriver Bloomberg News.

Købet af Supreme kommer som en overraskelse for børshuset Oddo BHF, der i et notat bemærker, at Supreme hidtil ikke har gjort sig meget inden for briller, men at der er tale om et "afgjort værdifuldt" køb.

Prisen for Supreme indikerer også, at markedsværdien for det kendte mærke er aftaget over de seneste år. VF Corp. betalte 2,1 mia. dollar i 2020 for tøjmærket, der særligt er kendt for t-shirts og hættetrøjer med Supreme-logoet påsået - såkaldte "bogos" - for ikke at tale om adskillige samarbejder med netop The North Face og Vans foruden særlige samlerobjekter som værktøj, brandslukkere - sågar mursten - alle iklædt Supremes logo.

Supreme blev grundlagt i 1994 i New York City af James Jebbia. Tøjproducenten omsatte i 2023 for 523,1 mio. dollar med et nettooverskud på 64,8 mio. dollar.

Det overraskende køb mødes med skepsis fra investorerne, der onsdag formiddag sender Essilorluxoticca ned med 3,8 pct. til 191,25 euro på børsen i Paris.

.\\˙ MarketWire