Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Euro i stærkeste niveau mod dollar siden marts

17/7 15:59

Dollar svækkes over en bred kam af andre valutaer onsdag, heriblandt mod euro, som har ramt det stærkeste niveau siden 14. marts.

Euro koster onsdag ved 16-tiden 1,0938 dollar mod en kurs tirsdag ved 17-tiden på 1,0879 dollar.

Markedsdeltagerne synes nu så godt som sikre på, at centralbanken i USA, Federal Reserve, kommer til at sænke renten på sit møde 18. september.

Det vil i givet fald være første rentenedsættelse i den nuværende pengepolitiske cyklus - og udsigten til en lavere forrentning ved at have midler placeret i dollar presser den amerikanske valuta.

Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, sagde tidligere på ugen, at banken formentlig ikke kommer til at vente på, at inflationen rammer 2 pct., før den sænker renten.

- Konsekvensen af det er, at hvis man venter, til inflationen er helt nede på 2 pct., har man sandsynligvis ventet for længe, fordi den stramning, man foretager, eller det niveau af stramning, man har, stadig har effekter, som sandsynligvis vil drive inflationen ned under 2 pct.," sagde Jerome Powell.

I sidste uge viste forbrugerprisindekset i USA et fald i inflationen til 3,0 pct. i juni fra 3,3 pct. i maj.

.\\˙ MarketWire