Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo falder tungt: Analytiker peger på tre årsager

17/7 16:32

Novo Nordisk falder onsdag 4,2 pct. til 929,40 kr. og har den seneste måned bevæget sig væk fra lukkekursrekorden på 1028 kr., som den satte den 25. juni.

Rivalen Eli Lilly har det også svært onsdag, hvor aktien falder 3,5 pct. på børsen i New York.

Senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank ser flere årsager til nedturen, herunder at schweiziske Roche onsdag har vist lovende data med sin fedmekandidat.

- Investorerne tolker det som om, at Roche melder sig ind i kampen om det marked, som både Novo Nordisk og Eli Lilly sidder på tronen af, siger analytikeren til Finans.

Over for mediet peger han også på, at det nationale sundhedsinstitut i Holland har anbefalet landets regering ikke at dække udgifterne til Novos lægemiddel Wegovy via den statslige sundhedssikring.

Et tredje element, som har presset aktien ifølge analytikeren, er at et studie fra Harvard University fra starten af måneden har kædet Wegovy og Ozempic sammen med en sjælden øjensygdom.

Link til artikel: https://finans.dk/privatokonomi/ECE17286949/novo-nordiskaktien-rasler-ned-her-er-aarsagen/

.\\˙ MarketWire